Mere mystik om firmaet bag 840 kroners pcen

Konturerne af et udsædvanligt veludført svindelnummer synes at tegne sig, jo flere oplysninger der dukker omkring firmaet bag den sensationelle svenske bærbare pc til 840 kroner.

Den sensationelle computer, der kun koster en fjerdedel af, hvad alle andre i it-industrien trods årtiers ekstremt intensiv priskonkurrence har kunnet sætte sammen, sælges af et firma, der blev indregistreret for kun to uger siden.

Selskabet hedder Medison Europe Limited og har ifølge hjemmesiden til huse på 27 Ruffets Wood, Gravesend, Kent DA12 5JQ England. Adressen er et kontorhotel og der er ingen telefon til firmaet.

På Engadgets forum har en læser opdaget, at Medisons Terms of Use og Privacy Policy er 100 procent kopieret fra Apple - kun navnet er ændret.

Firmaer, der ifølge Medisons hjemmeside er partnere og kan levere tilbehør til den sensationelle 150 dollar billige svenske bærbare pc, som blev lanceret i går, er i nogle tilfælde blevet anbragt på Medisons hjemmeside uden at vide noget om det - endsige have indgået en aftale med Medison.

Det fremgår af indlæg på debatforumet om Medison på Sweclockers. Blandt de pågældende firmaer er komponentleverandøren Deltaco, som ifølge Medison kunne levere ekstra hukommelse til den billige pc. Men Deltaco har ifølge et indlæg på forumet oplyst, at man ikke sælger til slutbrugere og i øvrigt ikke lægger inde med RAM, der passer til den pågældende computer fra Medison. Henvisningen til Deltaco er nu fjernet fra Medisons hjemmeside.

Leveringstiden på den fantastiske computer er opgivet til sammenlagt fire uger. Hvis de mange mennesker, der formentlig allerede har afgivet deres bestilling, stadigt ikke har set noget til nogen computer i september, kan de måske trøste sig med, at de har været ofre for et i særklasse grundigt udført svindelnummer.

Blandt de mange tillidsvækkende argumenter på Medisons hjemmeside er det forhold, at selskabet har en serviceaftale med Infocare, så man kan være sikker på at få support og servicereparationer af den billige bærbare.

Den danske direketør for Infocare, David Friisholm, siger til ComOn, at Infocare som grundregel ser nye, potentielle partnere an, før man tegner serviceaftaler.

»Vi har før sagt nej til hardware-firmaer, som vi ikke følte havde det nødvendige på plads til at man ville kunne yde en ordentlig service. Jeg kender ikke til aftalen med Medison, men jeg går ud fra, at mine svenske kolleger har set sig godt for,« siger han.

Ifølge Davis Friisholm vil Infocare primært interessere sig for, om hardwarefirmaet vil kunne levere reservedele til de produkter, der skal supporteres. Men den hurdle ville Medison som svindelprojekt nemt kunne komme over. Medisons superbillige bærbare, som den fremvises på hjemmesiden, er nemlig identisk med en no name laptop fra den store taiwanesiske OEM-producent Clevo, og har man Clevo i ryggen har man også adgang til en solid og velorganseret reservedels-ordning.

Foreløbigt er kun en enkelt rapport om folk, der tidligere har bestilt en computer hos Medison i Sverige - men aldrig fået nogen - er begyndt at dukke op på swecleckers forum, men en række nyhedssites verden over er begyndt at advare potentielle købere mod at kaste sig i armene på det svenske foretagende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere