Google har offentliggjort et nyt interaktivt verdenskort, hvor man kan se antallet af forespørgsler fra de enkelte landes myndigheder om sletning af indhold og udlevering af brugerdata. Kortet viser antallet af forespørgsler til Google og Youtube i andet halvår af 2009.
Når det gælder sletning af data ligger Brasilien på førstepladsen med hele 291 henvendelser fra myndighederne, mens Tyskland kommer på andenpladsen med 188. Indien er nr. tre med 142 henvendelser, og USA ligger som nr. fire med 123.
Google har tilsyneladende ikke modtaget én eneste henvendelse fra de danske myndigheder om datasletning – Danmark er i hvert fald ikke med på listen.
De danske myndigheder har åbenbart heller ikke bedt om at få udleveret brugerdata, mens Brasilien (3.663 henvendelser), USA (3.580) og Storbritannien (1.166) ligger i top.
En FAQ fra Google fortæller mere om tallene. Listen er ikke helt komplet og omfatter f.eks. ikke det indhold, som Google selv har valgt at slette, eller piratkopieret materiale, som rettighedshavere i USA har krævet at få fjernet.
Men den største mangel er nok, at Kina kun er repræsenteret med et stort spørgsmålstegn på kortet. I Kina er det forbudt at offentliggøre informationer om myndighedernes censur-tiltag, og selvom Google under stor ståhej har afbrudt samarbejdet med de kinesiske myndigheder, så har man altså alligevel valgt at holde sig til dette påbud.
At Brasilien kommer ind som nr. 1 både inden for sletning af indhold og udlevering af brugerdata skyldes angiveligt, at der har været en stribe injuriesager omkring det sociale netværk Orkut, som er meget udbredt blandt brasilianske netbrugere.