BSA: Dansk softwarebranche taber en milliard på pirater

En fjerdedel af alle programmer installeret på danske computere i 2007 var piratkopier. Branchens tab anslås til lidt under en milliard kroner.

I Danmark er det 25 procent af alle installerede programmer som er piratkopier. Det fortæller den seneste globale analyse fra Business Software Alliance (BSA). Tallet for 2007 ligger på niveau med året før, men alligevel er branchens anslåede tab steget med cirka 50 millioner kroner til i alt 985 millioner kroner, fordi programmerne er mere værdifulde. Dette tal er dog meget omstridt, for brugere af piratkopier vil ikke i alle tilfælde være i stand - eller villige - til at købe en lovlig version af programmet.

BSA har især rettet indsatsen mod virksomheder der anvender piratkopier i de sidste år og blandt andet Danaweb, Scandiaweb, Skare Meat og Bjarke Ingels Group har måttet betale for manglende licenser.

På verdensplan er piratkopiering faldet i 67 lande og kun steget i 8 lande, men alligevel er den samlede mængde af piratkopieret software vokset med 3 procent til 38 procent i 2007. Forklaringen er, at markedet for pc'er voksede mest i de lande, som er mest plaget af piratkopier. Pc-salget i de såkaldte BRIK-lande (Brasilien, Rusland, Indien og Kina) steg med 26 pct. sidste år.

De absolutte bundskrabere er Armenien, Bangladesh, Aserbaidsjan og Moldova, hvor 92-93 procent af al software er piratkopier. Rusland er et af lyspunkterne - her er andelen af ulovlig software faldet med syv procent på et år og ligger nu på 73 procent.

Hvis man skal tro BSA, så taber softwarebranchen på verdensplan omkring 230 milliarder kroner om året som følge af piratkopiering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere