Milliard-tilbagegang hos TDC

Omsætningen falder - blandt andet på grund af pres fra IP-telefoni - men resultatet på bundlinjen forbedres. Det er realiteterne i TDC's regnskab for 2003. TDC kommer således ud af 2003 med et resultat på 2,466 mia. kroner. Det er en fremgang på 13,7 procent i forhold til 2002.

»Det er selvfølgelig meget tilfredsstillende, at TDC i et vanskeligt marked kommer ud med et resultat, som er bedre end ventet, og vi forventer yderligere fremgang i år,« siger Thorleif Krarup, bestyrelsesformand i TDC.

Til gengæld må selskabet notere en nedgang i omsætningen på 1,7 procent fra 51,155 mia. kroner til 50,263 mia. kroner i 2003. Det er desuden 2,4 mia. kroner under den omsætning på 52,6 mia. kroner som TDC sidste år havde sat som mål for 2003.

Nedgangen i omsætningen skyldes især omlægninger af det tyske datterselskab Talkline og pres på den danske fastnetforretning. Her faldt omsætningen med 7,9 procent til 10,074 mia. kroner, og TDC angiver selv at det blandt andet skyldes konkurrencen fra telefoni via internettet, IP-telefoni.

Således faldt antallet af danske fastnetkunder med 5,8 procent i 2003 til 2,527 mio. kunder ved årets udgang. Til gengæld steg antallet af ADSL-kunder med 60,1 procent fra 2002 til 2003 og udgjorde ved årsskiftet i alt 405.000. I alt steg TDC's danske kundetal med 9,2 procent til 7,4 mio. kunder, mens hele TDC-koncernen fik 14,5 procent flere kunder, så der nu er 15,6 mio. kunder.

Talklines omsætning faldt 12,6 procent til 6,668 mia. kroner, mens TDC's danske mobilforretning kunne præstere en omsætningsfremgang på 5,5 procent. Det skyldes blandt andet en stigning i antallet af afsendte sms'er med 134,2 procent.

Også TDC Switzerland og TDC KabelTV har omsætningsfremgange på henholdsvis 6,0 og 14,4 procent, mens omsætningen hos TDC Forlag gik tilbage med 6,9 procent.

»Vi har forsvaret vores stærke position på det danske mobilmarked, og vi er tilfredse med vores vedvarende succes på bredbåndsmarkedet. Vores udenlandske aktiviteter fortsatte deres fremgang, og de bidrager i stigende omfang til koncernens resultater,« siger koncernchef og administrerende direktør Henning Dyremose.

TDC anslår at fyringen af i alt 1626 medarbejdere i 2003 vil koste telekoncernen 1,050 mia. kroner, og resultaterne vil vise sig allerede i 2004.
»Det er positivt at se, at restruktureringerne allerede begynder at få effekt, siger analytiker Rasmus Køjborg fra Alm. Brand Børs.
»De har fået lavet arbejdet med at rydde op og få skåret forretningen til. Det er ikke noget dårligt signal overfor en eventuel køber af TDC,« fastslår Rasmus Køjborg.

For 2004 forventer TDC en samlet omsætning på 50,9 mia. kroner og et resultat på 2,75 mia. kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere