Artikel top billede

Ny version af C5 inden jul

Microsoft sender en opdateret version af ERP-systemet C5 på gaden 1. december og åbner også for at sælge systemet i en hostet version.

Titusindvis af danske kunder og flere hundrede Microsoft-forhandlerne kan nu sove roligt om natten. Danmarks mest udbredte økonomi-system, Microsoft Dynamics C5, bliver relanceret i en ny opdateret version. Dermed signalerer Microsoft, at en udfasning af C5 ikke er en del af softwarekoncernens umiddelbare fremtidsplaner.

Ifølge Microsofts produkt- og marketingchef for C5, Tine Plambech Pedersen, bliver den nye C5 2010, som er 100 procent udviklet i Microsofts udviklingscenter i Vedbæk, frigivet den 1. december. Samtidig lancerer Microsoft 1. november C5-systemet i en hostet udgave.

»Den nye C5 vil blandt andet byde på en brugerflade, der svarer til mailprogrammet Outlook. Desuden vil brugerne få lettere tilgang til informationer og flere udskriftsmuligheder i forhold til forskellige dokumentformater som Excel, pdf og Word,« siger Tine Plambech Pedersen.

C5, som er det suverænt mest udbredte økonomi-system på det danske ERP-marked, er samtidig teknologisk set det mindst avancerede af de ERP-systemer, som leveres fra Microsoft. Udover C5 tæller Dynamics-familien blandt andet de ligeledes danskudviklede Navision og Axapta, som i dag sælges som Dynamics NAV og Dynamics AX. Men hvor NAV og AX markedsføres globalt findes C5 stort set kun på det danske marked.

Ligesom sine to fætre er en stor del af C5s succes baseret på specialløsninger, som forhandlere og softwareudviklere lægger ovenpå Microsofts standardprogram. Ifølge Microsoft er der til dato solgt mere end 80.000 C5-licenser i Danmark, hvoraf 60-65.000 bruges aktivt – især af mindre virksomheder.

»Vi har talt med rigtig mange kunder og partnere, og det er mange af deres erfaringer, der er bygget ind i den nye version,« siger Tine Plambech Pedersen.

Hun understreger samtidig, at den opdaterede C5 er en bekræftelse på, at Microsoft vil fortsætte med sælge og supportere systemet fremover. Den nye C5-version vil i øvrigt blive solgt til de samme priser, som gælder i dag.

»Strategien for C5 er, at vi er til stede i Danmark og Island. Det laves der ikke om på, siger Tine Plambech Pedersen.

Udover den nye C5-version vil Microsoft fra 1. november gøre det muligt for partnere at tilbyde C5 i en hostet version sammen med Office og Exchange-løsninger. Denne mulighed eksisterer allerede for NAV og AX.

»Den hostede C5 har været afprøvet i en række pilotprojekter i samarbejde med vores partnere Inventio og Norriq, og vi kan se, der er en efterspørgsel hos kunderne,« siger Tine Plambech Pedersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere