Peter Max siger farvel til Zyxel

Zyxels nordeuropæiske chef, den tidligere direktør for Microsoft Danmark, Peter Max, takker af i kølvandet på europæisk omrokering i selskabet.

En retrukturering hos Zyxel har fejet jobbet væk under den nordeuropæiske direktør Peter Max. Han kom for fire år siden til Taiwan-virksomheden for at samle Zyxel nordiske organisation. Den opgave er næsten afsluttet. Fremover skal Zyxel styres endnu mere centralt.

»Vi er gået fra at være en række selvstændige lande til at være en nordisk med blandt andet fælles back office,« siger Peter Max.

Nu er arbejdet med at samle den nordeuropæiske organisation næsten afsluttet siger han, og ansvaret for den nordiske organisation ender nu hos Zyxels Europachef, Gordon Yang.

»I fremtiden vil der ikke være en nordisk chef, da man vælger at centralisere meget mere på europæisk plan,« siger Peter Max.

Han afviser, der ligger nogen fyring bag hans fratræden.

»Der er ikke nogen, der fyrer nogen. Zyxel er internationalt i gang med at omstrukturere, og jeg var tiltænkt en ny europæisk stilling som jeg var med på en måned, men nu har jeg valgt at sige, at det ikke er mig,« fortæller Peter Max, der dog ikke vil uddybe, hvad det europæiske Zyxel-job gik ud på.

Han fortsætter hos Zyxel indtil udgangen af januar 2009.

»Jeg fortsætter nogle af mine opgaver og takker gradvist af, når der er nogen til at overtage opgaverne,« siger Peter Max.

Allerede som 14-årige viste Peter Max et særligt talent for tal og it. Han blev betroet ansvaret for at udvikle et ERP-system til virksomheden Hobbyland.

Den nu 47-årige Peter Max blev siden kendt som Danmarks svar på Bill Gates, da han som 29-årig blev direktør for Microsoft i 1991. Her forvandlede han på kun syv år det lille salgskontor med fem ansatte til en milliardforretning med 65 ansatte.

Så fulgte syv korte måneder som salgs- og marketingdirektør i TDC og et år som direktør i PBS, inden han sagde farvel til livet som direktør i alt for store selskaber.

Til Erhvervsbladet udtalte han i 2001, at han var »færdig med store organisationer med en politisk agenda«, og bedst trivedes med virksomheder i opstartsfasen. Derefter førte karrieren ham til sofwareudvikleren Incorp og siden Peter Warnøes Spiritech indtil selskabet gik konkurs.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere