Det var en bet for chipgiganten Intel, da selskabet i starten af oktober blev dømt for at have brudt flere patenter tilhørende den konkurrerende chipproducent, Intergraph. Bøden lød på 1,13 milliarder kroner.
Patenterne drejer sig om den teknologi, der får en processor til at håndtere flere instruktioner samtidig.
Denne teknologi udgør en væsentligt del af kernen i Intels nye flagskib, Itanium-processoren.
Imidlertid vil Intel gerne undgå at betale yderligere 753 millioner kroner i licens til Intergraph for fremtidig brug af patenterne.
Derfor appellerede Intel onsdag den del af kendelsen.
En amerikanske distriktsdomstol bekræftede kendelsen i går, der egentlig forbyder Intel at producere og sælge Itanium-processoren.
Dog blev den del af kendelsen suspenderet med det samme for at give Intel mulighed for at appellere sagen. Det skriver CNet.
Intel bekræftede, at såfremt selskabet taber appelsagen, vil det øjeblikkeligt betale de 753 millioner kroner uden yderligere retslige undvigemanøvrer.
Vinder over Taiwan-selskab
Intel taber dog ikke kun patentsager. I en pressemeddelelse torsdag oplyser selskabet, at det ved en tysk domstol har vundet en patentsag over Via Technologies fra Taiwan.
Via har ifølge dommen krænket Intel-patenter, der vedrører Pentium 4-processoren for at producere chipsæt, som kan kommunikere med Intels produkter. Det skriver Bloomberg.
Som følge af dommen må Via ikke sælge sit chipsæt i Tyskland fremover. Via er verdens næststørste producent af chipsæt til pc'er.