Computerworld mener: It-industrien er et af Danmarks største erhverv. It er et grundlag for vores skolebørn, vores sygehuse, vores kommuner, vores virksomheder og desuden integreret på mange niveauer i de fleste danskere dagligdag.
Alligevel fylder visioner og planer for Danmarks brug af it stort set intet i valgkampen. Og på den måde er alt, som det plejer.
Selvfølgelig kunne det være forfriskende, hvis vi for en gangs skyld kunne se en valgkamp, hvor de politiske partier blæste til (valg)kamp for deres visioner for, hvordan Danmark bliver mere digital, mere effektiv, mere konkurrencedygtig og langt smartere til at gøre tingene end alle mulige andre lande ved hjælp af it.
Men sandheden er, at folketings-kandidaterne dybest set mener, at it ikke flytter stemmer, aldrig har gjort det og aldrig nogensinde kommer til det. Holdningen er, at ingen nogensinde hverken har vundet eller tabt et valg på it eller på at have holdninger til it.
It bliver med andre ord regnet for et motorrums-issue - noget, der kører i skjul for offentlighedens øjne og som passes af en lille gruppe eksperter med særligt indblik. Og altså ikke noget, der interesserer 'almindelige' vælgere, som der nu engang er flest af.
Det har de ganske ret i, viser disse tal.
Et fundament under velstanden
De seneste års krise har for alvor prikket hul på it-ambitionerne i ikke mindst det offentlige Danmark, hvor der i dag hersker en erkendelse af, at en bred og begavet anvendelse af informationsteknologi på mange måder skal være et fundament under Danmarks velstand i fremtiden.
Det afspejler it-ambitionerne hos valgets blokke, hvor man skal se godt efter for at finde forskellene.
De nærmest identiske budskaber lyder: Vi skal blive bedre til selvbetjening. Vi skal have mere velfærdsteknologi. Vi skal lægge vægt på cloud. Vi skal bruge it til at effektivisere og automatisere.
Det er synspunkter, som det er svært at være uenig i.
Det kan man selvfølgelig vælge at se som noget positivt. Danmarks nye regering vil uanset statsministerens partifarve videreføre en allerede etableret kurs på it-området, hvilket jo sikrer en form for stabilitet.
Men som en af de få danske industrier, hvis fremtidsmuligheder og betydning for fremtiden ingen sætter spørgsmålstegn ved, kan den danske it-industri med rimelighed forlange mere af de kommende politiske ledere af Danmark.
Som for eksempel at gå til valg på nye politiske it-visioner for Danmark. Når nu vi ved, at partierne her har mulighed for at positionere Danmark som et attraktivt it-investeringsland med visioner og ekstremt veluddannede folk.
Og når nu vi ved, at it er en motor under vækst. Og at vækst er det vigtigste for Danmark netop nu.
Hvem kommer først?