Robot til kamp mod snegle

En engelsk robot kan blive det næste hit i havecentrene. Robotten spiser snegle.

En sneglespisende robot, som oven i købet lever af sit bytte, kan gå hen at blive det næste hit i havecentre. Maskinen finder sneglene ved hjælp af et infra-rød detektor, samler dem op og kommer dem ned i en intern beholder, hvor sneglene dør og udvikler metan-gas, som derefter bruges som drivkraft for robotten, så man slipper for at lade den op efter brug.


Robotten er lavet af et team ved Universitetet i Bristol i England og opfindelsen spås en stor fremtid. Det har kostet omkring 200.000 pund at udvikle "fyren" og den kommer til at koste omkring 1.000 pund, når den bliver til salg i forretninger.


Robotten har mange fordele frem for traditionel bekæmpelse af snegle. Den benytter ikke skadelige kemikalier, og den udrydder kun snegle. Samtidig er den indrettet så snedigt at den kan se forskel på forskellige typer af snegle. Robotten udrydder kun snegle uden hus. Den infra-røde detektor kan kende forskel på orme, snegle med hus og snegle uden hus, fordi de udsender infra-rødt lys i forskellige bølgelængder. Det er kun dem uden hus, der bliver robottens bytte.


En af opfinderne - Owen Holland - udtaler om projektet: - Det lyder som et skørt projekt, men det kan få stor betydning og militæret har allerede vist interesse. (Det fremgår ikke hvorfor militæret er interesseret i snegledræbere).




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Ed A/S
    Salg af hard- og software.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere