Microworld i betalingsstandsning

Kursus-firmaet har skåret ind til benet og håber på, at international vækst kan vende skuden.

Microsoft risikerer at miste en af sine største certificerings-partnere.

Microworld ApS ansøgte i sidste uge om en frivillig betalingstandsning.

I begyndelse af juli forsøgte ledelsen i Microworld at indgå en frivillig akkordbetaling med samtlige leverandører, hvor ikke alle kreditorer var garanteret en fuld tilbagebetaling. Det endte med, at 74 procent af kreditorerne svarede på brevet, og 86 af dem gjorde det med en positiv tilkendegivelse.
Men den frivillige akkordordning var betinget af 100 procent tilslutning. Derfor tog ledelsen initiativ til en betalingsstandsning i onsdags.

”Det har vi valgt at gøre for at sikre os et pusterum og for at kunne fokusere på driften,” siger Nils Claudi Arlund til ComON.

Betalingstandsningen giver Microworld cirka tre måneder uden at betale eksisterende gældsposter.

Internationalisering har tappet kræfter
Men selv om en betalingsstandsning kan munde ud i en konkurs, så er ambitionen stadig overlevelse og vækst. Det seneste halve år har budt på effektiviseringer og nedskæringer. Blandt andet er hovedkvarteret på Nørrebro er flyttet til Herlev for at skære ind til benet.

”Vi har været på markedet i 14 år, og det skal vi blive ved med at være,” lyder det fra medstifter Jesper Dohn.

Han overlod tidligere i år roret til Nils Claudi Arlund og har selv i lang tid fokuseret sine kræfter på Microworlds ambitioner i udlandet. De to erkender, at Microworld de seneste år nok har haft for meget fokus på et mulig lukrativt internationalt marked og i begejstringen underprioriteret firmaets kerneområde med undervisning og certificering i Microsoft-produkter i Danmark.

Det er ikke uden grund, at Microworld har satset hårdt på det internationale marked. Microworld indgik i 2007 en global aftale om e-learning for Microsoft (MS). I Microworld Nova leverer firmaet et it-system, Novacore, og knowhow til at systematisere den e-learning, som Microsoft tilbyder til produkter som Windows og Office. Løsningen tilbydes nu af 30 europæiske partnere.
Sideløbende markedsfører Microworld MSCertKit. Det er et læringskoncept, der sammenkobler øvelser, online hjælp og træningsforløb i forbindelse med de mere krævende MS-certificeringer.
MSCertKit sælges til Microworlds kollegaer på det internationale marked. Altså andre af Microsofts lærings-partnere (Microsoft Certified Partner for Learning Solutions). Her øjner Microworld en god forretning i markedet.

”I Microsofts nuværende system bliver næsten alle Gold-partners, og det gør det svært for de forskellige partnere at adskille sig fra hinanden. Det laver Microsoft om på med det nye partnersystem, som netop er blever præsenteret. Her kommer der nye, højere krav. Microsoft anslår, at det kommer til at betyde, at partnerkanalen selv kommer til at efterspørge 160.000 certificeringer inden for en periode på 12 måneder. Det er selvfølgelig et marked, vi gerne vil have fat i,” indrømmer Jesper Dohn

Det er de internationale forhåbninger og den tilrettede hjemmebane, der får Microworld til at håbe på bedre tider.

”Både i juni og juli er vi gået over budget på ordresiden. Så vi tror på en fortsat fremgang. Det er selvfølgelig bare en mavefornemmelse, men det er de samme meldinger, vi får fra andre i markedet. Og det er klart, at vi heller ikke havde fået lov til en betalingsstandsning, hvis ikke Skifteretten kunne se nogle positive udsigter,” siger Nils Claudi Arlund.

Betalingsstandsningen vedrører udelukkende Microworld Aps. Søsterselskabet Microworld Nova er ikke berørt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere