Jay Walker, grundlægger af Priceline.com, er en mand med en mission. På vej til et forretningsmøde den 11. september 2001 oplevede han på nært hold, hvordan World Trade Center styrtede i grus, og siden har han været besat af tanken om at forhindre et nyt terrorangreb mod USA.
Men hvad kan en internet-millionær gøre i kampen mod den internationale terror? Jay Walker fik en ide, som i danske ører kan lyde som en blanding af Orwells vision af Big Brother-samfundet anno 1984 og det østtyske statssikkerhedspoliti, Stasi, som rekrutterede civile meddelere i titusindvis - ofte til at spionere mod hinanden.
Den nationale sikkerhed i USA skal fremover garanteres af et civilt hjemmeværn, US HomeGuard, som skal bestå af millioner af sofa-soldater med internet som det eneste våben.
Jay Walker forestiller sig, at der skal opstilles ti millioner moderne webkameraer i nærheden af 47.000 potentielle terrormål i USA. Det kan eksempelvis være atomreaktorer, lufthavne, vandværker, dæmninger eller olieraffinaderier.
Hvert femte sekund sender kameraerne et nyt billede til en datacentral, hvor billedet automatisk bliver analyseret af software, der kan genkende mistænkelig adfærd.
Hvis computeren finder noget, som forekommer mærkeligt, sendes billedet over nettet til tre "spotters", som med et klik på en knap kan bekræfte eller afkræfte mistanken.
Et klik på "Ja" knappen aktiverer det professionelle HomeGuard-personale, som straks kontakter det lokale politi, der kan rykke ud for at anholde de potentielle terrorister.
Den civile hær af "overvågere" skal rekrutteres på hjemmesiden www.ushomeguard.org og aflønnes med 8-10 dollar i timen. Deltagerne skal sendes på et kort kursus i genkendelse af potentielle terrorister, inden de slippes løs på fjern-patrulje.
For at sikre mod fejlalarmer skal hvert billede vurderes af mindst tre personer og - i bedste Stasi-stil - igen dobbelttjekkes af et andet hold.
I de sidste måneder har Walker forsøgt at samle opbakning til sin plan i Washington. Indtil videre har han betalt udviklings-omkostningerne på en million dollar ud af sin egen lomme, men de 40 millioner dollar, som det første pilotforsøg vil koste, skal betales af staten.
Hvis projektet skal realiseres i den form, som Walker har skitseret det, vil det koste den astronomiske sum af 12 milliarder dollar. Forretningsmanden mener dog, at de enkelte lufthavne, kraftværker og andre installationer, som skal beskyttes, selv vil være i stand til at finansiere projektet. Han vil ikke selv tjene penge på teknologien og lover at sælge patentet til den amerikanske stat for en dollar.
Walker har allerede sikret sig støtte fra mindst et republikansk kongresmedlem, men planerne er også blevet mødt med stærk kritik. Sikkerhedseksperter advarer om, at terrorister kunne lamme systemet med en virus - og mange borgergrupper mener at visionen smager for meget af overvågningssamfund.
Men i sidste ende er det største problem måske Walker selv. Forretningsmanden har lidt af et blakket ry i den amerikanske IT-branche. Priceline-ideen om at sælge billige flyrejser og hotelovernatninger gjorde ham til aktiemilliardær, en formue der forsvandt da dotcom-boblen bristede.
Siden har han koncentreret sig om sit teknologifirma, Walker Digital, som producerer patenter på samlebånd - 200 er allerede godkendt, yderligere 500 er på vej. Hans kritikere mener, at mange ideerne er stjålet eller i det mindste genbrug af andre firmaers forretningskoncepter.
Ideen om det virtuelle civile hjemmeværn på internet skulle dog så vidt vides være hans egen.