Opkøb gav underskud hos Mondo

Et halvår med køb af tre selskaber gav et underskud på ti millioner hos Mondo. Købet af offshoreudvikling afslørede 18.000 ikke-fakturerbare løntimer. Nye aktier skal dække gæld.

Det blev et dyrt halvår for udviklings- og hostingfirmaet Mondo. Efter købet af tre selskaber viser Mondos halvårsregnskab et underskud på ti millioner kroner før skat. Det negative resultat skyldes især problemer med overtagelsen af Aqcels udviklingsprojekter i Pakistan og Ukraine. Her viste det sig, at der var blevet brugt 18.000 arbejdstimer, der ikke kunne faktureres. Det svarer til omkring ti mandeår. Mondos ledelse var advaret om risikoen for at få problemer med købet. Alligevel er administrerende direktør Anders Christian Andersen overrasket over tabet.

»Det var meget overraskende, men alligevel har vi ikke mistet modet på at lægge udviklingsprojekter i udlandet,« siger Anders Christian Andersen.

Han ser de tabte timer som lærepenge, da Mondo ikke har erfaring i offshoreudvikling.

»Jeg er fortrøstningsfuld. Syv skæve millioner [før afskrivning, red.] er ikke meget i forhold til opkøb på 120 millioner kroner,« siger Anders Christian Andersen.

Opkøbet af de tre firmaer er især blevet finansieret af banklån. Siden sidste år er Mondos gæld steget med 125 millioner kroner. En del af de penge skal hentes på børsen i fjerde kvartal af i år. Mondo vil gerne hente 40-45 millioner kroner i nye aktier. Heraf vi Anders Christian Andersen selv købe aktier for ti millioner kroner.

Foruden at dække en del af bankgælden, skal den nye kapital også give plads til fremtidig vækst. I halvårsmeddelelsen skriver selskabet, at der er foretaget de opkøb, der skulle til på de nuværende markeder. Der er dog stadig planer om at komme ind på det svenske marked. Det vil dog tage lidt længere tid end oprindeligt antaget.

»Vi er ikke klar endnu. Vi skal først have styr på forretningen, inden vi fortsætter,« siger Mondodirektøren.

Han fastholder dog planerne om at etablere sig i Sverige i 2008.

Som led i en konsolidering lukker Mondo sit datacenter i Ballerup. De to datacentre i København og Århus fortsætter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere