Danmark står i stampe med digital forvaltning

Danmark står i stampe på en fjerdeplads over listen af lande, der er længst fremme med digital forvaltning. I mens er vores nabolande kommet på omgangshøjde.

Udbredelsen af digital forvaltning i Danmark står i stampe. Det er konklusionen i Accentures årlige undersøgelse af digital forvaltning i 22 lande, der for andet år i træk placerer Danmark på en fjerde plads, mens vores nabolande nu er kommet op på siden af os.

Således får både Danmark, Finland og Sverige i undersøgelsen 58 point ud af 100, og må således dele fjerdepladsen med Australien. På førstepladsen kommer Canada med 80 point, forfulgt af Singapore og USA på en delt andenplads med 67 point.

Det er femte år i træk at Accenture laver underøsgelsen, der ved at måle på 200 forskellige parametre forsøger at give et indtryk af hvor langt de enkelte lande er med digital forvaltning.

Sidste år blev Danmark også nummer fire med 57 point ud af 100, og vi er derfor gået lidt i stå sammenlignet med vores nabolande, som derfor har haft mulighed for at komme op på siden af os.

Departementschef i Finansministeriet, Karsten Dybvad, er dog fortrøstningsfuld.
»Undersøgelsen er baseret på 2003-tal, og afspejler derfor ikke at vi netop har lagt vores strategi om for netop kunne tage hånd om de problemer som undersøgelsen påpeger,« siger Karsten Dybvad til IT-avisen ComON.

Undersøgelsen peger blandt andet på, at Danmark har sat mange projekter i søen, som erhvervsportalen virk.dk, digital signatur og elektroniske patientjournaler. Men vi har ikke været dygtige nok til at høste værdien af de projekter. Accenture peger på, at Danmark mangler at finde på svaret på hvordan man grundlæggende omstiller den offentlige sektor ved hjælp af digital forvaltning.

Top 10:
1. Canada 80 point
2. Singapore 67 point
2. USA 67 point
4. Danmark, 58 point
4. Finland, 58 point
4. Sverige, 58 point
4. Australien, 58 point
8. Frankrig, 57 point
9. Holland, 55 point
9. England, 55 point





Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere