Nokia: Ingen digitale vandmærker i vores telefoner

Nokia vil ikke indføre digital vandmærkning af videofiler i mobiltelefoner. Teknikken kan ellers bruges til at spore forbudte og krænkende videooptagelser.

Det er teknisk muligt at spore en videooptagelse på en mobiltelefon tilbage til ophavsmanden. Tekniken kan bruges til at spore de folk der optager voldelige overfald med mobiltelefoners videokamera, de såkaldte
happy-slappings.

»Selvom det måske er teknisk muligt at se en telefons IMEI-nummer i et billede eller en video, har Nokia i øjeblikket ingen fremtidsplaner om at implementere en sådan feature til sporing,« siger Anna Svenson, kommunikationschef i Nokias svenske afdeling til ComON.

IMEI-nummeret er en slags personnummer, som afslører hvem en mobiltelefon tilhører, eller hvor den befinder sig. Nummeret bliver blandt andet brugt af politiet i efterforskningssager, og politiet kunne da også nemmere finde bagmændene til de såkaldte voldelige happy slapping-videoer, hvis filmsekvenserne indeholdt et digitalt vandmærke.

Men det er myndighederne, der skal rejse kravet, hvis producenterne skal indføre den digitale vandmærkning. Teknologien er nemlig hverken efterspurgt af kunder eller nødvendig for producenter som Nokia.

»Men selvfølgelig, hvis kunderne efterspørger det, er vi da åbne for at overveje det,« siger Anna Svenson.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere