AMD vil ikke bygge monster-chips

AMD mener at Nvidia udvikler ubrugelige monster-chips, der sluger alt for meget strøm, mens Nvidia kontrer med, at AMD ikke har penge til at spille med i samme liga.

Nvidia kommer snart med sin nye højtydende grafik-processor GTX 280. Der bliver sandsynligvis tale om Nvidias største grafikchip til dato målt på antallet af transistorer - og dermed også den mest strømslugende. Det har fået konkurrenten AMD til at melde ud, at man ikke har tænkt sig at bygge sådanne »gigantiske« chips. Nvidia skyder tilbage og slår fast, at mindre processorer ikke nødvendigvis er mere effektive.

Det kan lyde som en krig på ord, men striden peger mod, at de to rivaler på grafikmarkedet vil forfølge hver deres strategi i de kommende år. AMD satser på mindre grafik-processorer, hvor flere enheder kombineres på samme grafikkort. Det kommende 3870 X2 grafikkort indeholder således to grafik-chips.

En repræsentant for AMD fortæller til CNET, at selskabet vil fokusere på at udvikle grafik-processorer til mainstream-markedet, og så tilbyde produkter med to eller flere af disse processorer til high-end-segmentet.

»Vi mener, at det er en meget stærkere strategi end at skabe en stor, monolitisk chip der er meget dyr og sluger en masse strøm og faktisk kun kan bruges til en meget lille del af markedet. Det giver ikke mening at skalere den store chip ned til performance-segmentet - på grund af størrelsen og strømforbruget,« siger Matt Skynner, marketingchef for grafikprodukter hos AMD.

Hos Nvidia ser man ikke overraskende helt anderledes på det. Nvidia mener, at en løsning med to processorer, en bridge-chip og ekstra hukommelse på samme grafikkort ender med at sluge omtrent den samme mængde strøm som én stor chip, samtidig med at den interne kommunikation kan blive en flaskehals.

Nvidia mener, at AMD's udmelding skyldes at selskabet ikke har råd til at investere den halve milliard dollar, der er nødvendig for at udvikle en ny high-end-chip.

Nvidia har dog selv et design med to processorer, GeForce 9800 GX2, men her er der tale om en kombination af to kort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere