350 driftsfolk på CSC klar til strejke

Andet strejkevarsel vedtaget med stort flertal.

De Prosa-ansatte på CSC besluttede på et fællesmøde i går at udsende 2. strejkevarsel som forberedelse til en storstrejke, som kan starte 1. juni.

I modsætning til 1. strejkevarsel, som er et generelt varsel, der blot kan udsendes af fagforbundets bestyrelsen, så er 2. strejkevarsel et meget mere konkret varsel, der skal vedtages med et flertal af medlemmerne, fortæller næstformand i Prosa, Hanne Lykke.

På mødet i går blev strejkevarslet vedtaget med så stort flertal, at der næsten var enstemmighed. To stemte imod, og 400 for. En undlod at stemme.

Bliver strejken en realitet, kan den gå hårdt ud over CSCs drift af systemer for kunder som SKAT, politi og CPR.

Der er to forskellige overenskomster, som er omfattet af konflikten på CSC; en for drifts-folk og en for udviklere. Hidtil har en fredsaftale forhindret Prosa i at sende mere end en lille håndfuld medlemmer på begge overenskomster i strejke, men 1. juni udløber fredsaftalen for driftsfolkenes vedkommende.

For udviklernes vedkommende kan en fredsaftale først opsiges med langt senere virkning.

Derfor bliver det primært drifts-folk, der går i strejke, når eller hvis storstrejken bryder ud.

Det strejkevarsel, som de Prosa-ansatte afleverer til CSC-ledelsen i dag eller i morgen, vil omfatte 350 navngivne drifts-medarbejdere, og 50 navngivne udviklere.

Et håb om en forhandlingsløsning er dog stadig i live. I eftermiddag mødtes CSC og Prosa for anden gang i denne uge i Forligsinstitutionen, som forsøger at få parterne til at blive enige. Forligsinstitutionen har i denne ombæring kun begrænsede beføjelser til få parterne til at blive siddende ved forhandlingsbordet.

CSC og Prosa har siden juni 2009 forhandlet om den aktuelle overenskomst on and off . Konflikten mellem parterne har stået på siden 120 Prosa-ansatte blev lockoutet den 9. februar i år.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere