NASA tester internet i rummet

NASA har gennemført en vellykket test af internet-dataoverførsel i rummet.

I de sidste år har NASA arbejdet på at konstruere et interplanetarisk internet med en speciel version af internet-protokollen. Nu har NASA gennemført en vellykket datatransmission med internet-protokollen mellem etkontrolcentrum på Jorden og en rumsonde, som er flere millioner kilometer væk.

NASA bruger en teknologi kaldet Disruption-Tolerant-Networking eller Delay Tolerant Networking (DTN). I modsætning til det almindelige internet er det ikke muligt at opbygge en stabil, permanent forbindelse i rummet. Kommunikationen bliver hele tiden afbrudt, f.eks. af solstorme eller fordi sonden forsvinder bag en planet.

Derfor arbejder DTN med et koncept, hvor de overførte data bliver mellemlagret når forbindelsen forsvinder, og transmissionen bliver så genoptaget, når der igen er forbindelse. Dermed kan DTN også anvendes til at forebygge heterogene netværk uden permanent end-to-end forbindelse på Jorden.

Det interplanetariske internet består indtil videre af ti knudepunkter, hvoraf ni befinder sig på Jorden hos NASA's Jet Propulsion Laboratory. De simulerer rumfærger og baser på Mars. Det tiende knudepunkt er rumsonden Epoxi, som allerede har tilbagelagt 32 millioner kilometer på sin vej til kometen Hartley 2. Epoxi fungerer som simuleret relæstation for kommunikation mellem Jorden og Mars.

Den internationale rumstation ISS skal tilsluttes over DTN til næste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere