Telia fyrer ansatte på trods af flot regnskab

Telia i Danmark havde i 3. kvartal af 2006 det bedste kvartalsresultat for Telia nogensinde. Alligevel varsler selskabet fyringer.

Det svenske teleselskab Telia har for alvor fået fat på det danske marked. Telia i Danmark havde i 3. kvartal af 2006 det bedste regnskab nogensinde. Alligevel skærer Telia i medarbejderstaben.

Omsætningen hos Telia er i tredje kvartal 2006 steget til 1,527 milliard kroner i forhold til samme kvartal sidste år. Her lå omsætningen på 1,489 milliard kroner. Fremgangen hænger sammen med en fortsat vækst i trafikforbruget samt et øget salg af mobiltelefoner.

Også resultatet er markant bedre end sidste år. I tredje kvartal af 2006 blev resultatet på 129 millioner kroner. Det er en kraftig forbedring i forhold til samme kvartal sidste år, hvor resultatet var 12 millioner kroner.

På trods af det fine resulatet barsler Telia med en ny organisation på mobil og fastnet. Efter sammenlægningen af mobil- og fastnetforretningen i 2005, er 2006, som planlagt, blevet brugt til at sætte fokus på at få en lang række interne processer og systemer på plads. I samme periode har markedet været yderst aggressivt, og Telia har noteret sig at antallet af mobilkunder er faldet med 24.000 i forhold til samme kvartal sidste år.

»Telia vil igen rette blikket udad mod markedet for at genvinde markedsandele og udvikle kundebasen. Men den skærpede konkurrencesituation kræver, at vi kan reagere langt hurtigere på kundernes behov, end vi er i stand til nu. For at leve op til disse krav er det nødvendigt at tilpasse organisationen, så den får en størrelse og opbygning, der kan give os øget tempo og endnu bedre kundefokus. Kun på dén måde kan vi nå vores mål og fortsat leve op til vores ambition om at være udfordreren på markedet,« siger Jesper Brøckner, som er administrerende direktør for Telia Danmark.

En konsekvens af omstruktureringen er, at Telia Danmark planlægger at nedlægge 90-100 fuldtidsstillinger. Forhandlingerne med medarbejderne forventes at begynde i næste uge. Den nye organisation forventes at være på plads inden årets udgang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere