Billigere at sælge hus over Nettet

Hussalg kan blive en bekostelig affære, når der er en ejendomsmægler ind over. 100.000- kr. i salær er ikke usædvanligt i hovedstadsområdet, når der handles huse.


Men det har to nye firmaer tænkt sig at lave om på. De truer nu mæglerne, og du finder dem på Nettet.


Robin Hus og EjendomsGuide er to nye nettjenester, der formidler ejerboliger udenom mæglerne. EjendomsGuide tager 300 kr. i abonnement for at annoncere en ejendom, hvorimod Robin Hus har valgt at gøre det ganske gratis. Indtægterne vil de hente på annoncekroner fra de firmaer, der tjener penge på flytninger; flyttefirmaer, forsikringsselskaber, advokater og den finansielle verden.


De to idemænd bag Robin Hus er cand. jur. Frederik Bruhn Petersen og cand. merc. Torben Andersen. De mener, at mæglersystemet er komplet oldnordisk. Det arbejde, der er forbundet til et hussalg udføres ofte af sælger selv samt en advokat. Derfor er køber og sælger på de fleste punkter stillet uændret på trods af, at der ikke er en mægler med ind over et salg, forklarer de til Børsen.


Frederik Bruhn Petersen fra Robin Hus mener dog ikke, at mæglerne vil forsvinde helt i fremtiden. Der vil stadigvæk være områder, hvor ejendomsmæglerne vil have en funktion. Fx ved komplicerede handler af atypiske ejendomme og liebhaverboliger.


Direktør Palle Ulstrup fra Dansk Ejendomsmæglerforening tror ikke, at de nye Internettjenester vil være en reel trussel for mæglerne. Han mener ikke, at der er sket noget reelt nyt ved, at muligheden for at sælger og køber kan mødes udenom mægleren på Nettet. Han tror, at aviserne vil komme til at lide skade på deres annoncekroner, før mæglerne vil mærke noget til den nye udvikling, udtaler han til Børsen.


Alligevel vil han ikke afvise, at Nettet på sigt vil gå hen og spille en rolle på markedet, og han vil ikke undervurdere mulighederne.


(Kilde: Børsen)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    KEYBALANCE A/S
    Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

    På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

    04. september 2024 | Læs mere


    Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

    For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere