Ryanair-kunder der booker billetter via scraping-portaler, skal ikke være sikker på at komme ud og flyve med det irske discountselskab.
Flyselskabet vil nemlig annullere bookinger, der er gennemført via såkaldte scraping-sites. I slutningen af juli hev Ryanair Bravofly i retten, som selskabet anklager for at overtræde ophavsretsloven ved systematisk at udnytte informationer fra flyselskabets side.
Annulleringen af bestillinger betragter Ryanair som et effektivt tiltag, fremfor at påbegynde stribevis af retssager mod lignende scrapingportaler. Ryanair sammenligner Bravofly med softwarepirater og anklager portalen for at misbruge informationer til ulempe for kunderne.
Omvendt udtaler en talsmand fra Bravoflys, at man ikke vil lade sig kue af truslerne fra Ryanairs side. Bravofly mener, at man blot leverer en gennemsigtig prissammenlignings-tjeneste, som forbrugerne sætter pris på.
»For ofte skjuler flyselskaberne lyder ofte detaljer, som ikke kommer med på selskabernes respektive sider lyder meldingen fra Bravofly.
I Danmark har der været lignende sager af scraping. I begyndelsen af 2007 skrev ComON om boligsitet Boliga.dk, som af Dansk Ejendomsmæglerforening, blev beskyldt for at bearbejde data fra mægler-portalen boligsiden.dk. Men en måned senere blev boliga åbnet igen, efter at sitets begyndte at hente data fra flere kilder. Senere på året blev boliga på New Media Days kåret som årets nyskabelse indenfor medier.
Læs mere om screenscraping her