Artikel top billede

Google i censur-aktion mod Kina

Google protesterer mod censuren og truer med at trække sig helt ud af Kina.

Google vil ikke længere samarbejde med de kinesiske censur-myndigheder, meddeler firmaet. Faktisk er Google tæt på helt at forlade Kina.

Årsagen til Googles vrede er, at søgemaskinefirmaet er blevet hacket – underforstået af de kinesiske myndigheder. Google angiver også Kinas forsøg på at begrænse ytringsfriheden på nettet som årsag, skriver New York Times.

Google er ved flere lejligheder blevet kritiseret for at indordne sig under de kinesiske censur-regler. Søgeresultater med emner, som det kommunistiske styre ikke ønsker kineserne skal høre om, er blevet fjernet I den kinesiske version af Google, Google.cn.

Men måske bliver Google på kinesisk fortid.

Ifølge en melding fra søgemaskinefirmaet har der fra et sted i Kina været rettet avancerede hackerangreb mod Google. Angrebene var både rettet mod Gmail-konti tilhørende kinesiske menneskerettighedsaktivister, og mod 33 selskaber – de fleste i Silicon Valley i USA, og angriberne havde held til at lænse flere af selskaberne – men ikke Google – for vigtige oplysninger om kildekode til programmer, skriver New York Times.

De kinesiske myndigheder benægter kendskab til hackerangrebne. De benægter også, at de skulle censurere internettet.

Kineserne har dog kun fået blanke felter, hvis de har Googlet “Dalai Lama” eller ”Massakren på den Himmelske Freds Plads”. For få måneder siden fik myndighederne endvidere lukket for YouTube.

Sagen er blevet en varm politisk kartoffel i forholdet mellem USA og Kina. USA's udenrigsminister Hilary Clinton siger, at regeringen er blevet orienteret af Google og nu vil kræve en forklaring (på hackerangrebne, red) fra Kina.
Google vil forsøge at få aftale med de kinesiske myndigheder som muliggør ucensureret drift af en søgemaskine – hvilket dog kan have lange udsigter.
Lykkes det ikke for Google og kineserne at blive enige, vil Google lukke for Google.cn og dreje nøglen om i sine kinesiske kontorer, hvor 700 kinesere er ansat.

I modsætning til situationen de fleste andre steder i verden sidder Google kun på en mindre del af søgemarkedet i Kina, hvor omkring hver tredje søgning foretages med Google. Kinesernes foretrukne søgemaskine hedder Baidu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere