Indbrudstyve udløser trafikkaos

Et computer-tyveri hos trafikmyndighederne i Santiago de Chile har udløst et trafikkaos i den sydamerikanske millionby.

Natten mellem onsdag og torsdag i sidste uge forsvandt to servere og 15 pc'er fra trafikcentralen UOCT (Unidad Operativa de Control de Tránsito) i den chilenske hovedstad Santiago de Chile.

Tyveriet har udløst et trafikkaos i millionbyen, skriver Wired. Mindst 800 ud af 1.800 trafiklys kan ikke længere styres centralt. Trafiklysene skifter automatisk til selvstændig drift, når den centrale styring forsvinder, men de kan ikke længere synkroniseres.

Gerningsmændene havde tilsyneladende et godt kendskab til UOCT-bygningen og gode nerver. De trængte ind gennem et køkken i baggården, deaktiverede alarmanlægget og slukkede for overvågningskameraerne.

Politiet fortæller at tyvene røg et par cigaretter, spiste noget mad og drak kaffe, mens de var beskæftiget med at fjerne computere til en samlet værdi af omkring 90.000 dollar.

For at forhindre lignende indbrud i fremtiden skal UOCT nu investere i et nyt alarmanlæg - det gamle anlæg blev nemlig også stjålet under det natlige indbrud. UOCT forventer at kunne vende tilbage til normal drift i begyndelsen af denne uge.

(Kilde: Wired)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere