CMA lancerer elektroniske banktjenester

I det seneste års tid har de danske Internet-banker gennemgået en eksplosionsagtig udvikling, og hver dag bruger tusinder af danskere deres pc til at ordne deres basale bankforretninger.


De hidtidige systemer til elektroniske banker har imidlertid haft deres begrænsninger, således at kunderne måtte nøjes med relativt enkle tjenester som betaling, overførsler og oplysninger om kontostand og bevægelser.


Med det tyske BROKAT Twister system, som CMA SYSTEMS i Lyngby nu lancerer på det danske marked, udvides mulighederne også til at omfatte avancerede services som handel med aktier og andre værdipapirer samt portefølje-management. Alt sammen tjenester, som enten kan udnyttes ved at bruge Internet, mobiltelefon eller kabel-tv.


Det er ikke en hvilken som helst partner, CMA har fået i Danmark, Norden og Rusland. BROKAT Infosystems hører til verdens hurtigst voksende softwarehuse og
har installeret mere end 100 Internet-banker på verdensbasis. Blandt BROKAT's store kunder finder man navne som Deutsche Bank og den tyske finansgigant Allianz.


CMA har tilsvarende erfaringer med løsninger til bank- og finanssektoren. CMA har således leveret systemer til den russiske nationalbanks centralbank, Moskva-børsen MICEX, Oslo Børs og Børsen i Budapest.


- Måden at drive bank på vil ændre sig kraftigt i de kommende år, efterhånden som nye elektroniske tjenester vinder indpas. Først kom hæveautomaterne, siden Internet, og snart vil vi også bruge mobiltelefon og kabel-tv til at ordne vores bankforretninger, forklarer adm. direktør Klaus Østermann, CMA SYSTEMS A/S.


- For brugerne betyder det, at de kan ordne deres bankærinder uafhængigt af tid og sted. Bankerne kan tilsvarende udbygge deres serviceniveau og i højere grad end tidligere været tilgængelige for deres kunder, fortsætter Klaus Østermann.


Et vigtigt element i den sammenhæng er sikkerheden. BROKAT giver banken mulighed for selv at vælge sikkerhedsniveau i sin kommunikation med kunden. Det foregår via BROKAT's sikkerhedsmodul X-Presso, der arbejder med både kryptering og elektroniske signaturer. X-Presso har et af Europas højest klassificerede sikkerheds-certifikationer fra ITSEC.


- "Time-to-market" er blevet en stadig vigtigere del af danske bankers markedsføring. Det gælder om at være hurtigt fremme med de elektroniske tjenester, kunderne spørger efter. CMA og BROKAT har værktøjerne til på ganske få måneder at opbygge Internet-banker, understreger Klaus Østermann.


I forhold til befolkningstallet er de nordiske lande verdens største forbrugere af Internet-baserede banktjenester. Desuden har skandinaverne den største udbredelse af mobiltelefoner. Af den grund ser CMA store muligheder i den nye alliance med BROKAT Infosystems.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Alfapeople Nordic A/S
    Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere