Kabeltv-indgreb koster TDC 100 mio.

Åbningen giver ikke færre tv-kanaler, lover Telestyrelsen.

TDC kan kommme til at betale dyrt for Telestyrelsens beslutning om, at kabeltv-nettet skal åbnes for at forbedre konkurrencen på telemarkedet.

Ifølge et høringssvar, som ComON er kommet i besiddelse af, kalkulerer TDC med at skulle betale 105 millioner kroner i engangsomkostninger for at at åbne kabeltv-nettet.

Udgifterne er fordelt med cirka 65 millioner kroner til selve nettet og cirka 40 millioner kroner til administrative systemer. Hertil kommer så omkostninger til en engros-salgsfunktionen, påpeger selskabet.

TDC mener videre, at der blive mange tekniske problemer forbundet med at dele coax-nettet.

Blandt andet har det været fremme, at brugerne kan risikere, at der kommer færre tv-kanaler på YouSees kabeltv-net, hvor især de analoge tv-kanaler fylder godt op.

Men ifølge vicedirektør i Telestyrelsen Finn Petersen kommer der dog ikke færre tv-kanaler på YouSee som følge af beslutningen om at åbne nettet for konkurrenter.

”Det er kun i det omfang, at der er ledig kapacitet, at det skal åbnes for konkurrenter,” siger han.

Vicedirektøren slår fast, at der ikke vil blive foretaget omfordelinger mellem data-delen og tv-delen på kabeltv-nettet for at skaffe yderligere kapacitet til andre bredbåndsleverandører. YouSees kunder kommer altså ikke til at mærke forringet kvalitet på grund af åbningen, mener vicedirektøren.

Private antenneforeninger vil fortsat kunne sammensætte de modeller for datatrafik og tv-pakker som de ønsker, fastslår Finn Petersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere