Stein Bagger nomineret til endnu en pris

Den bedrageri-anklagede direktør Stein Bagger kan blive rollemodel for danske iværksættere, hvis han i næste uge vinder prisen som "årets vækst-eventyrer". En af sponsorerne bag prisen er KPMG, der også var revisionsfirma for det svindelramte IT Factory.

Den 9. december skal Ivækstprisen uddeles til danske iværksættere, der har gjort noget særligt.

Blandt de nomierede personer til prisen er Stein Bagger fra IT Factory, fremgår det af invitationen til prisoverrækkelsen, der blev udsendt i dag.

En af sponsorerne bag prisen er revisionsfirmaet KPMG, der ved et pudsigt sammentræf også var det revisionsfirma, som reviderede IT Factorys regnskaber, men ikke skrev en eneste anmærkning, selvom hovedparten af alle indtægter i selskabet senere viste sig at være fup og fidus.

ComON har spurgt arrangørerne, om man forventer, at Stein Bagger, der er efterlyst via Interpol, nu også dukker op, hvis han skulle blive kåret som vinder.

"Jeg forestiller mig, at han meget andet at tænke på for tiden, så vi skal nok ikke regne med at se ham," siger Peter Kofler, projektleder på Ivækstprisen.

Det er brugerne af hjemmesiden ivaekst.dk samt læsere af Erhvervsbladet - medstifter af prisen - der har nomineret rækken af danskere, der kan få prisen, og de samme brugere har stemt om, hvem der skal endeligt kåres som vindere. Afstemningen løb frem til fredag - altså et par dage før Stein Baggers bedrageri for 500 millioner kroner blev forsidestof på stort set hver eneste avis i Kongeriget.

Virakken har dog ikke fået pris-arrangørerne til at overveje at trække Stein Bagger ud af konkurrencen, fortæller Peter Kofler.

"Vi synes det er lidt sjovt, at de sædvanlige "kloge" prisudnævnelser, der baserer sig på nøgletal og ekspertvurderinger, ikke opdagede at It Factory var fyldt med varm luft. Vores prisuddelling er ikke baseret på nøgletal men udelukkende på brugernes vurdering. Og jeg tror, at der findes flere iværksættere, som er inspireret af både Kurt Thorsen og Klaus Riskjær - selvom begge disse to herrer ikke længere er velkomne på de bonede gulve," siger han.

Alligevel medgiver han gerne, at det ville være "noget pudsigt" hvis Stein Bagger med sin friske bedrageri-sag skulle blive kåret som vinder.

Ud over æren består Ivækstprisen af ydelser til iværksættere til en værdi af 500.000 kroner til vinderne i seks kategorier.

Udover KPMG er Ret&Råd Advokaterne, De Selvstændiges Arbejdsløshedskasse samt virksomhederne Mamut og Multidata sponsorer af prisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere