Overvåg konens kørsel

Er du urolig for, hvordan din kone, bror eller teenagesøn gebærder sig i trafikken, når hun - eller han - låner din bil? Snart får du chancen for at tjekke, hvordan din bil behandles, når den er lånt ud.

Mange er urolige ved at låne bilen ud. For kan man stole på, at den person man udlåner den til, passer lige så godt den, som man selv gør? Det bliver, der snart mulighed for at finde ud af.

En boks med en elektronisk enhed, som normalt sælges til store virksomheder med mange biler i brug, skal fremover udbydes til private.
Boksen registrerer ikke alene, hvor bilen befinder sig, men også hvor hurtigt den kører, og om chaufføren laver aggressive opbremsninger.

Når bilen er trygt tilbage i garagen, kan man begrave sig foran computeren, og herefter downloade en fuld rapport om, hvad bilen er blevet udsat for i den mellemliggende periode.

»Vi kan overvåge enhver brug af bilen, lige fra anvendelse af sikkerhedssele og viskere til brug af speeder og bremser. Ligesom med al mulig anden teknologi skulle systemet blive billigere i løbet af et års tid,« oplyser Mark Packman fra virksomheden Matrix Telematics til BBC.

Systemets producenter forestiller sig, at systemet stadig vil egne sig bedst til virksomhedsbrug fremover, men mener, at der også er et marked for private, som er bekymrede for deres børns sikkerhed, for om forsikringen vil dække ved skade eller som slet og ret er bekymrede for deres bil.

Boksen kan installeres i bilen for cirka 600 britiske pund. Den er siden november blevet udbudt til private i USA, og bruges hovedsageligt af urolige forældre til overvågning af deres teenagebørns kørsel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere