Dansk it-hus skrotter sin software

Softwarehuset Interse droppede i 2003 hele selskabets gamle softwareplatform og brugte et tocifret millionbeløb på at udvklie en ny. Det gav et hul i pengekassen på 40 millioner kroner, som hovedaktionæren måtte træde til og dække.

Regnskabsåret 2003 sluttede med et tocifret millionunderskud for det danske softwarehus Interse.

Direktøren Eyal Steinitz har forklaret til IT-avisen ComONs søsterblad, CRN, at omlægningen til en ny platform været tvingende nødvendigt for at gøre softwaren nem integrerbar med Microsofts software, da det er det gængse program brugt af Interse kundesegment.

Interse har specialiseret sig i, at løse problemer med informationskaos hos videnstunge virksomheder. Men Interses oprindelige platform havde svært ved at arbejde sammen med Microsofts Office, Outlook og exchange, og derfor så virksomheden ingen anden udvej, end at omlægge til en ny platform.

Udviklingen af den nye platform og skrotningen af det gamle system sendte gælden til vejrs, og Interse havde akut brug for 40 millioner kroner for overhoved at kunne drive virksomheden videre.

Det sørgede Nordic Venture Partners (NVP) for. Ventureselskabet har konverteret gæld for 40 millioner kroner til aktier, hvilket svarer til en ejerandel på 52,3 procent.

Dertil kommer yderligere 17 procent af aktierne, som i forvejen var på NVPs hænder, hvilket betyder, at ventureselskabet nu sidder med knap 70 procent af aktierne i Interse.

»Vi er en vigtig investering i NVPs portefølje og har derfor lige fået tilført den nødvendige kapital til at fortsætte i samme spor, så der er stor tiltro til cirksomhedens produkt,« siger Eyal Steinitz til CRN.

Først i 2005 regner Interse med at generere overskud på virksomhedens software. Den administrerende direktør ser lyst på fremtiden, og hovedinvestoren har stadig pengepungen åben.

»Der er et kæmpe marked for vores produkt, og flere kunder har allerede vist stor interesse softwaren. Så jeg forventer, at vi vil ramme et nulresultat allerede i første eller andet kvartal af 2005,« forklarer han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere