EU-penge til internet-censur

EU har netop vedtaget et nyt program til 400 millioner kroner for at beskytte børn på nettet. EU-pengene finansierer også den britiske Internet Watch Foundation (IWF), som fik spærret Wikipedia i denne uge.

EU vil bruge mere end 400 millioner kroner på at forbedre børns sikkerhed på nettet. Efter at Europa-Parlamentet i oktober gav sin tilslutning til det nye program for et sikrere internet med et overvældende flertal, har ministerrådet i denne uge vedtaget det nye program.

Pengene skal blandt andet bruges til at informere brugerne om de potentielle risici på nettet, indrette hotlines, fremme selvregulerende initiativer og opbygge en vidensbase på området.

Budgettet skal fordeles med 48 pct. til at bevidstgøre befolkningen, 34 pct. til at bekæmpe ulovligt indhold og skadelig adfærd på nettet, 10 pct. til at gøre online-miljøet sikrere og 8 pct. til at opbygge en videnbase.

Men pengene bliver også brugt til at finansiere mere kontroversielle tiltag. Den britiske Internet Watch Foundation (IWF) er en af de organisationer, der modtager penge gennem EU's Safer Internet program.

IWF fik i denne uge spærret en Wikipedia-artikel med et billede af albummet Virgin Killer fra det tyske band Scorpions. Denne blokering havde den uheldige bivirkning, at mange britiske Wikipedia-brugere ikke længere kunne få adgang til at redigere artikler i online-leksikonet.

Blokeringen af Wikipedia er i mellemtiden blevet ophævet igen, men IWF fastholder, at man har været i sin gode ret til at spærre den omstridte artikel. IWF modtager omkring tre millioner kroner i støtte om året fra EU.

Ifølge en ny Eurobarometer-undersøgelse i alle EU's medlemsstater har 75 pct. af børn i alderen 6 til 17 år allerede taget internettet i brug, og den andel er i konstant stigning. Halvdelen af de forældre, der ikke selv bruger internettet, sagde, at deres barn havde netadgang.

Mere end halvdelen af forældrene fortalte, at de taler med deres børn om, hvad de laver på nettet. 59 pct. af forældrene bruger filter- eller overvågningssoftware. Forældre der ikke bruger filtreringsværktøjer siger, at de stoler på deres børn (64 pct.) eller ikke ved, hvordan de skal få adgang til dem eller bruge dem (14 pct.).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere