EU-penge til internet-censur

EU har netop vedtaget et nyt program til 400 millioner kroner for at beskytte børn på nettet. EU-pengene finansierer også den britiske Internet Watch Foundation (IWF), som fik spærret Wikipedia i denne uge.

EU vil bruge mere end 400 millioner kroner på at forbedre børns sikkerhed på nettet. Efter at Europa-Parlamentet i oktober gav sin tilslutning til det nye program for et sikrere internet med et overvældende flertal, har ministerrådet i denne uge vedtaget det nye program.

Pengene skal blandt andet bruges til at informere brugerne om de potentielle risici på nettet, indrette hotlines, fremme selvregulerende initiativer og opbygge en vidensbase på området.

Budgettet skal fordeles med 48 pct. til at bevidstgøre befolkningen, 34 pct. til at bekæmpe ulovligt indhold og skadelig adfærd på nettet, 10 pct. til at gøre online-miljøet sikrere og 8 pct. til at opbygge en videnbase.

Men pengene bliver også brugt til at finansiere mere kontroversielle tiltag. Den britiske Internet Watch Foundation (IWF) er en af de organisationer, der modtager penge gennem EU's Safer Internet program.

IWF fik i denne uge spærret en Wikipedia-artikel med et billede af albummet Virgin Killer fra det tyske band Scorpions. Denne blokering havde den uheldige bivirkning, at mange britiske Wikipedia-brugere ikke længere kunne få adgang til at redigere artikler i online-leksikonet.

Blokeringen af Wikipedia er i mellemtiden blevet ophævet igen, men IWF fastholder, at man har været i sin gode ret til at spærre den omstridte artikel. IWF modtager omkring tre millioner kroner i støtte om året fra EU.

Ifølge en ny Eurobarometer-undersøgelse i alle EU's medlemsstater har 75 pct. af børn i alderen 6 til 17 år allerede taget internettet i brug, og den andel er i konstant stigning. Halvdelen af de forældre, der ikke selv bruger internettet, sagde, at deres barn havde netadgang.

Mere end halvdelen af forældrene fortalte, at de taler med deres børn om, hvad de laver på nettet. 59 pct. af forældrene bruger filter- eller overvågningssoftware. Forældre der ikke bruger filtreringsværktøjer siger, at de stoler på deres børn (64 pct.) eller ikke ved, hvordan de skal få adgang til dem eller bruge dem (14 pct.).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere