Nyt trick til dataspioner

Data kan udspioneres på mange måder. Selv spejlingen af skærmbilledet i et menneskeøje kan bruges til at aflæse skærmens indhold.

Forskere i Tyskland har gennemført et usædvanligt eksperiment, der skal vise hvor let det er at udspionere en computerbruger. Det nemmeste er selvfølgelig at kigge brugeren over skulderen. Og hvis man befinder sig i en anden kontorbygning, kan man jo rette et teleskop mod brugerens skærm. Men hvad nu, hvis man kun kan se skærmens bagside? Skærmbilledet bliver jo reflekteret i mange blanke genstande - måske en kaffekande, en flaske eller selv et menneskeøje - og hvis man har et kraftigt teleskop, kan selv dette spejlbillede forstørres, så teksten på skærmen bliver læsbar.

Og det kan faktisk lade sig gøre, fortæller forskerne i deres rapport, Compromising Reflections: How to read Computer Monitors around a Corner. Selv med relativt billigt udstyr til mindre end 10.000 kroner kan man opfange spejlbilledet fra en tepotte, en colaflaske eller et par briller på afstande over 10 meter. Hvis man har lidt dyrere udstyr, kan det også lade sig gøre fra den anden side af gaden.

Selv små skriftstørrelser kan læses uden problemer i det reflekterede billede, fortæller forskerne, og der er ikke meget man kan gøre for at beskytte sig denne form for dataspionage.

Det samme forskerhold har tidligere demonstreret, at skærmens indhold blandt andet kan rekonstrueres ved at måle udstrålingen fra skærmkablet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere