Danskere vil lære computeren kropssprog

Forskning i menneskets bevægelser skal blandt andet føre til mere realistiske computerspil.

En gruppe danske forskere sætter nu fokus på Human Motion Capture. Det er et forskningsfelt, som kan blive meget betydningsfuldt for en række vidt forskellige udviklingsområder over de kommende år. Det gælder blandt andet sundhedssektoren, robotprogrammering, computerspil og overvågnings-teknologier.

»Mange steder i verden undersøger forskere menneskets bevægelsesmønstre, for hvis vi kan kortlægge og forstå kroppens bevægelsesstrukturer, er der mange døre, der åbner sig i teknologien. Det kan være inden for automatisering af genoptræning, livagtige animationer i film og computerspil eller overvågningsteknikker, der ikke blot kan optage bevægelser, men også kan vurdere deres betydning,« siger Volker Krueger fra Institut for Produktion på Aalborg Universitets afdeling i Ballerup.

Han er initiativtager til en international konference den 30. november, hvor en række organisationer og eksperter skal samles. En lille gruppe unge forskere fra Aalborg Universitet, Københavns Universitet og Syddansk Universitet vil forsøge at samle den danske ekspertise inden for human motion.

Blandt de fælles mål er at udvikle genoptræningssystemer, som selv kan give instruktioner og feedback til eksempelvis slagtilfældepatienter, samt udvikling af robotter, der kan programmeres til bestemte opgaver i industri eller husholdning blot ved at vise dem bevægelserne.

»Der er egentlig ikke forskel på den human motion-viden, der skal bruges i for eksempel smart rooms, omgivelserne tilpasser sig menneskers bevægelser og behov, og den viden, der skal bruges til at udvikle mere avancerede overvågningsteknologier, som kan advare mod for eksempel forestående biltyverier eller slagsmål. Det handler alt sammen om at kunne indfange menneskers bevægelser og genkende dem elektronisk,« siger Volker Krueger.

I forbindelse med konferencen på Teknologisk Institut i Odense vil et såkaldt Innovatarium for Robot- & Velfærdsteknologi også være åbent med konkrete demonstrationer af, hvordan teknologierne kan anvendes.

På længere sigt vil de danske forskere samle kræfterne i et Center for Human Motion Capture.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere