IBM frigiver gratis Office-konkurrent

IBM har nu frigivet den endelige version af selskabets open source Office-konkurrent - og den er ganske gratis.

IBM er nu klar til at fuldføre det frontalangreb på Microsoft, som firmaet offentliggjorde sidste år, ved at tilbyde den endelige version af kontorpakken 'Lotus Symphony'.

Pakken, som kan downloades gratis på nettet, indeholder tekstbehandling, regneark og præsentations-software og er baseret på open source-projektet OpenOffice.org.

Lotus Symphony har en anderledes brugergrænseflade end OpenOffice, og ifølge Arne Sigurd Rognan Nielsen fra IBM Norge har man udfærdiget et program, der er »enklere at bruge end konkurrerende produkter«.

Rognan Nielsen oplyser ligeledes, at Lotus Symphony kan integreres i Lotus Notes, og planen er, at fremtidige udgaver også skal kunne integreres i andre forretningsapplikationer.

Hos konkurrenten Sun Microsystems tager man positivt imod IBMs nye kontorpakke. Ifølge den nordeuropæiske marketingschef, Peter Lange, er Lotus Symphony ikke noget, der får alarmklokkerne til at ringe - tværtimod.

»Det er positivt, at det er endnu et produkt, som er baseret på ODF-standarden. Open source giver brugerne frihed til at vælge den model, de vil, og det er positivt. Hvis man synes, at en eller anden software-løsning er kritisk for ens virksomhed, så kan man tegne en support-aftale. Og hvis man blot vil benytte sig af de gratis programmer, så kan man gøre det,« siger Peter Lange til ComON.

Lotus Symphony kan downloades i et væld af sprog - heriblandt også dansk. Ifølge digi.no vil IBM efter alt at dømme tilbyde support til pakken mod betaling. ComON har forsøgt at få en kommentar fra IBM Danmark, men det har desværre ikke været muligt.

Information om Lotus Symphony - som tidligere er blevet udgivet i fire betaversioner - kan findes http://symphony.lotus.com/software/lotus/symphony/product_faqs.jspa#4" target="blank">her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere