CeBIT: Konsolkrig mellem Microsoft og Sony

Efter en klage fra Microsoft til messeledelsen har Sony fjernet alle 27 PlayStation-konsoller fra sin stand.

Spillet er slut for Sony PlayStation 2 konsollen på CeBIT-messen i Hannover. Sony havde opstillet 27 PlayStation-konsoller på sin stand, som gæsterne kunne prøve kræfter med, men efter en klage til messens ledelse har selskabet nu fjernet alle konsollerne.

"PlayStation 2 var en torn i øjet på én bestemt producent," siger Olaf Lempel, PR-ansvarlig for Sony Consumer Products, til nyhedstjenesten tecchannel. "Vi er meget overraskende over denne producents reaktion", siger Sony-talsmand Udo Freialdenhofen til nyhedsbureauet dpa.

Producenten, som Sony ikke ønsker at nævne ved navn, er Microsoft, som viser sin Xbox-konsol bag glas på CeBIT-messen. Hos Sony havde man til gengæld indrettet et 100 kvm. stort område, hvor gæsterne kunne forlyste sig med PlayStation 2 konsollen.

CeBIT-reglementet betyder i princippet at hverken underholdningselektronik eller spil må vises på messen. "CeBIT er grundlæggende en erhvervsmesse for professionelle brugere, og reglementet er formuleret med henblik på dette," siger messe-talsmand Detlev Rossa.

Men Sony er alligevel overrasket over den skarpe reaktion fra Microsoft. I de sidste to år har Sony vist sine konsoller på CeBIT uden klager, men nu - hvor Microsoft er gået ind i konsol-arenaen med sin Xbox - insisterer konkurrenten på at Sony overtræder reglementet.

Sony fortæller, at man har forsøgt at nå til enighed med Microsoft, men firmaet "har ikke bevæget sig en millimeter," som Sony-talsmanden udtrykker det.

Microsoft-talsmand Frank Mihn mener at Sony selv er skyld i balladen. "Sony præsenterer nu sig selv i offerrollen og vi fremstår som de onde. Men CeBIT-reglementet kan ikke misforstås," siger han.

Microsoft fortæller at man på forhånd havde diskuteret med messens ledelse, hvordan Xbox kunne præsenteres, og firmaet havde ønsket en mere omfattende præsentation af sin nye konsol. "Men reglerne kan nu engang ikke ændres," siger talsmanden.

Messens ledelse har nu annonceret, at man vil overveje en ændring af reglementet.

(Kilde: tecchannel)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere