Det hollandske Internet er meget sårbart

En velplaceret bombe kunne lamme hele det hollandske Internet, hævder en ny rapport.

Det hollandske trafikministerium har bestilt den nye rapport, "Internettets sårbarhed", der er udarbejdet af TNO og Stratix. Rapporten konkluderer, at Nettet er yderst sårbart overfor angreb, sabotage og tekniske fejl, der kan få katastrofale konsekvenser.


Ifølge undersøgelsen er 42 pct. af de hollandske virksomheder afhængige af Nettet i en eller anden form. Hos 20 pct. er afhængigheden endda meget stor. Hele 30 pct. kunne fortælle, at de har oplevet afbrydelser udløst af hacker-angreb.


Blot en lille afbrydelse på Internet kan få alvorlige følger. Hvis 1 pct. af de vigtigste computere, der fungerer som gateways på Internet, bryder sammen, falder hele ydelsen med 50 pct. Hvis 4 pct. er ude af drift, opløses hele Nettet og forvandles til mange små, selvstændige netværk.


Rapporten udpeger alvorlige sikkerhedsmangler hos det hollandske "backbone", Amsterdam Internet Exchange, hvor alle hollandske Internet-udbydere udveksler trafik. Bygningens sikkerhed og kabel-infrastrukturen lever ikke op til den økonomiske funktion, som knudepunktet har for det hollandske samfund.


Rapporten advarer om, at én velplaceret bombe kunne ødelægge infrastrukturen for hele det hollandske Internet. Regeringen kritiseres skarpt for mangel på central koordination og overvågning, som det kendes i andre lande.


(Kilde: Telepolis)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere