Blind teenager hygger sig med livsfarlig telefonterror

Blind knægt terroriserer sine omgivelser med kun en telefon og havde nær fået slået sin udkårnes far ihjel af politiet.

En teenager i USA er ved at give FBI seriøse bekymringer. Matthew er nemlig født blind og telefonen har i mange år været den elektronikglade knægts helt store lidenskab. Allerede for flere år siden bestilte den driftige dreng alskens telefonmanualer, som han af egen lomme betalte for at få oversat til blindesproget braille.

Siden da har den ihærdige pode udviklet sig til den rene troldmand med en telefon i hånden og samtidigt perfektioneret sin evne til at fordreje sin stemme og spille andre roller. Han har blandt præsteret at opnå gratis telefoni, indhente fortrolige kundeoplysninger, beordre sporing af telefonnumre og fået selskaberne til at afbryde sine konkurrenters telefonlinjer ved at udgive sig for alt lige fra myndig topchef til venlig telefondame. Det er sågar lykkedes drengen at overtale en tele-tekniker til at stå op midt om natten og afbryde en telefonlinje, der generede ham.

Men alt det, der startede som mere eller mindre uskyldigt telefonfis, har nu udviklet sig til telefon-terror i ordets egentlige forstand. Den forlystelsessyge teenager har nemlig kastet sin kærlighed på modefænomenet 'swatting', der kort sagt går ud på, at se om man kan få et komplet S.W.A.T. (Special Weapons And Tactics) team til at angribe en adresse, på trods af at beboerne ikke har det fjerneste med sagen at gøre.

De amerikanske S.W.A.T. teams er kendt for at gå rimeligt entusiastisk til værks og det har givetvis ikke været nogen spøg for Richard Gasper i Colorado Springs, da et helt vognlæs svært bevæbnende politifolk stormede hans hjem og tilbageholdt ham i halvanden time under våben, mens de gennemrodede huset. De fandt dog ikke den selvmordstruede psykopat, så med frådende desperation havde truet med at aflive først familien Gasper og dernæst sig selv. De fandt derimod Richard Gaspers chokerede 18-årige datter, Danielle, og hans gamle forældre.

Danielle havde forinden mødt Matthew over telefonselskabers såkaldte Partylines ('Træfpunktet'), men havde efter kort tid afvist ham, da han hurtigt forlangte telefonsex. En sen nat var det Richard Gasper selv, der svarede telefonen og sendte knægten ud i mørket med et par verbale støvlespark.

Kort tid efter modtog politiet så en opringning fra en desperat gidseltager, der truede med, at slå familien Gasper ihjel. Og resten af historien kender vi...

Den blinde dreng med telefonen rider stadig FBI som en mare - men kun kort tid endnu. På sin næste fødselsdagslagkage vil der nemlig blafre 18 lys, og så er han pludselig myndig og kan retforfølges efter nogle helt andre regler.

Så mon ikke unge Matthew, der i alternativt kreative kredse er blevet herostratisk berømt som L'il Hacker, skal se sig om efter en ny hobby? Der er rift om telefonerne i spjældet. Også i USA...

Læs hele historien og hør Matthew udgive sig for desperat gidseltager hér:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere