Algoritmen der afgør populært indhold på nettet

Forskere har fundet den videnskabelige årsag til, at en video eller artikel stryger til tops hos for eksempel Digg.com eller YouTube. Se den snørklede algoritme her.

Hvilke elementer skal der til for at gøre en historie eller video populær på nettet?

Det spørgsmål har HPs research-afdeling sat sig for at finde ud af.

Svaret er blevet til denne yderst tekniske rapport med udregninger og algoritmer.

Undersøgelsen er baseret på overvågning af 7.000 nye videoer på YouTube og samtlige historier, der er tilføjet til siden Digg.com i det sidste halvår af 2007.

Med de matematiske redskaber i hånden er forskerne kommet frem til to indlysende resultater: Artikler bliver læst mindre om natten og i weekenden end i løbet af dagtimerne i hverdagene. Og videoer har ofte en meget lang levetid, hvor der stadig bliver klikket på dem.

Men undersøgelsen er også udmøntet i knap så banale tal. For eksempel hvornår det er bedst at tilføje en historie på Digg.com, hvis man vil have den til at stryge til tops. Det korte svar er, at jo tidligere på dagen jo bedre.

HP-forsker Huberman fremstiller også tre algoritmer, der kan forudse en video eller artikels popularitet. Men for at få det fulde udbytte af dem skal man støve sin matematiske lærdom af og kaste sig over HP-forskernes rapport.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere