Ny amerikansk lovgivning mod spyware

Med 399 stemmer for og en enkelt stemme imod har Repræsentanternes Hus i USA vedtaget en ny antispyware-lov.

I sidste uge fik den rigeste amerikanske forbundsstat Californien sin egen lov mod spyware, og nu har Repræsentanternes Hus i Washington D.C. vedtaget en lov på nationalt plan, som skal begrænse udbredelsen af spyware og andre former for uautoriseret kode. Den nye »Spy Act« blev vedtaget med 399 stemmer for og en enkelt stemme imod.

Loven åbner mulighed for at retsforfølge personer og virksomheder som fremstiller software der overtager kontrollen over computeren, ændrer startsiden i browseren eller deaktiverer antivirus-programmet.

Det bliver den nationale myndighed Federal Trade Commission, som skal forfølge overtrædelser af loven og udstede bøder på helt op til tre millioner dollar i de groveste sager.

»Vedtagelsen af Spy Act i dag er en sejr for forbrugerne, som er kommet et skridt tættere på at generobre kontrollen over deres egne computere,« sagde det republikanske medlem Mary Bono, som er en af initiativtagerne til forslaget.

Under debatten sagde demokraten Jan Schakowsky, at amerikanernes computere »ikke længere er deres egne, og de kan ikke forstå hvorfor«.

Nogle virksomheder har modsat sig forslaget, fordi de mener at det risikerer at ramme lovlige programmer, og lovteksten blev ændret i sidste øjeblik for at tage brodden af kritikken.

Et lignende forslag venter på at blive vedtaget i Senatet. I et brev til flere senatsmedlemmer har det amerikanske Handelskammer betegnet forslaget som »ekstremt bredt« og advaret om at det vil »bremse e-handel og udsætte lovlige virksomheder for store juridiske risici«.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere