Opposition vil løse telestrid med lov

Socialdemokratiet og de radikale er så trætte af den fortsatte rivalisering mellem Konkurrencestyrelsen og IT- og Telestyrelsen, at de opfordrer videnskabsminister Helge Sander til at lovgive for at skære igennem polemikken.

Hverken forbrugere eller telebranche kan være tjent med at Konkurrencestyrelsen og IT- og Telestyrelsen fortsat kriges om hvem der bestemmer hvad på teleområdet. Det mener Socialdemokratiet og De Radikale, der derfor opfordrer videnskabsminister Helge Sander til at komme med et lovforslag, der en gang for alle kan løse striden.

»Jeg er så træt af denne her indbyrdes krig uden nogen ordentlig afklaring. Helge Sander bør komme med et lovforslag, der afklarer hvem der bestemmer hvad på teleområdet. For med den nuværende situation, kan jeg godt forstå, at både forbrugere og branche undre sig over hvad det er der sker,« siger Socialdemokratiets it-ordfører Thomas Adelskov til IT-avisen ComON.

Han hentyder til den aktuelle strid, hvor Konkurrencestyrelsen bliver ved med at holde fast i at anbefale 12 måneders bindingsperioder af movilkunder, på trods af at IT- og Telestyrelsen holder fast i at det kun er seks måneders binding, der gælder.

I oktober forsøgte Helge Sander at trække en streg i sandet, men det har tilsyneladende ikke hjulpet, konstaterer Thomas Adelskov.

»Der er tilsyneladende fortsat flere elementer i sagen, som ikke er blevet afklaret. Nu er det ganske enkelt nødvendigt med faste rammer,« pointerer Thomas Adelskov.

Sammen med De Radikales it-ordfører Morten Helveg Petersen har han nu stillet et samrådsspørgsmål til videnskabsminister Helge Sander. De to it-ordfører ønsker Helge Sanders svar på om han er enig med Konkurrencestyrelsen i, at teleselskabernes bindingsperioder overfor forbrugerne bør udvides fra 6 til 12 måneder.

Desuden spørger de om, hvad ministeren agter at gøre for at skabe klarhed over hvilken offentlig myndighed der har myndighedsansvaret overfor telereguleringen, herunder såvel bindingsperioder som konkurrenceforhold og monopolmisbrug.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere