Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tryg og Telenor har lanceret en ny cyberforsikring / Northcom køber teknologivirksomhed / Randers med stor indsats mod elektronisk affald / EU har nu undervist 880.000 elever i ny teknologi og forskning

Morgen-briefing: Tryg og Telenor har lanceret en ny cyberforsikring / Northcom køber teknologivirksomhed / Randers med stor indsats mod elektronisk affald / EU har nu undervist 880.000 elever i ny teknologi og forskning

Velkommen til torsdagens morgenbriefing, som er bragt af Kristoffer Ingemand.

I dag kan du læse om cyberforsikringer, EU-initiativer, Randers-indsatser og opkøb.

God læselyst!

Tryg og Telenor har lanceret en ny cyberforsikring

De to selskaber har lanceret en ny cyberforsikring.

“Gennem forsikringen kan virksomheder få hjælp til både at forhindre cyberangreb og til at håndtere situationen, hvis uheldet er ude. De kan f.eks. få assistance til at genoprette driften og dermed sikre kunderelationer og opretholde indtjeningen,” siger Mikkel Kruse, erhvervsdirektør hos Telenor, i en fælles meddelelse ifølge Marketwire.

Forsikringen bliver specifikt rettet mod SMV’er.

Northcom køber teknologivirksomhed

Virksomheden Northcom, som arbejder med kommunikation og teknologiløsninger, opkøber selskabet Comsystem en specialiseret leverandør af kritiske industrielle kommunikationsløsninger.

Det skriver Northcom i en pressemeddelelse.

”Opkøbet af ComSystem markerer et vigtigt skridt for Northcom Danmark i vores mission om at levere de mest pålidelige og avancerede kommunikationsløsninger til det danske marked,” udtaler Michael Juel, Administrerende Direktør hos Northcom Danmark.

EU har nu undervist 880.000 elever i ny teknologi og forskning

Det Europæiske Institut for Innovation og Teknologi (EIT) er i gang med en stor satsning og har undervist 880.000 elever i ny forskning og teknologi.

Det sker ved langsigtede partnerskaber med virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

”Der er ingen innovation uden uddannelse. EIT har bevist, at det med omfanget og magten i sit netværk bidrager stærkt til at lukke kvalifikationskløften i Europa og sikre, at Europa har den talentmasse, der er nødvendig for at forblive konkurrencedygtig. Vi er forpligtet til at forme fremtiden for Europas innovationslandskab og udstyre en ny generation med færdigheder til at lede inden for banebrydende teknologier,” udtaler Stefan Dobrev, formand for EIT's bestyrelse i en meddelelse.

Det tæller blandt andet 64.758 gymnasieelever på tværs af EU, såvel som 69.000 på videregående uddannelser og 209.000 arbejdende og ”professionelle studerende” som de kaldes i meddelelsen, som er blevet opkvalificeret. Alle instituttets programmer har nu trænet 880.000 såkaldte ”learners”.

Randers med stor indsats mod elektronisk affald

Al aflagt elektronik i Randers Kommune bliver nu genbrugt og genanvendt. Det skyldes en ny indsats fra kommunen.

Nu bliver bærbare computere, keyboards, mobiltelefoner og andre elektroniske apparater løbende indsamlet og sendt til genanvendelse eller genbrug.

"Produktion af elektronik belaster miljøet rigtig meget, og derfor har vi sat gang i at genbruge og genanvende vores elektronik," siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune, i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Ved at genbruge forlænger vi elektronikkens levetid, så vi ikke behøver at købe nyt så ofte. Det er godt både for kommunekassen og for miljøet."