Greenpeace angriber elektronik-gigant

Greenpeace kræver at elektronik-producenter skal påtage sig et ansvar for deres udtjente produkter.

Med en ny kampagne går miljøorganisationen Greenpeace direkte til angreb på hollandske Philips, som er verdens tredjestørste producent af fjernsyn og andre elektronik-produkter. Greenpeace opfordrer Philips til frivilligt at oprette tilbagetagelses-programmer af deres udtjente produkter.

»Philips lever naturligvis op til de lovkrav, som stilles i Europa i forbindelse med tilbagetagning af firmaets brugte elektronik. Men på markeder i resten af verden, hvor lovgivningen er mere lemfældig, vil man ikke påtage sig et lignende ansvar,« siger Erik Albertsen, kemimedarbejder i Greenpeace Norden.

Ifølge organisationen har andre elektronikgiganter som Samsung, Sony og Nokia allerede taget skridt i etableringen af frivillige tilbagetagelses-ordninger - også i de lande, hvor der i øjeblikket ikke er lovkrav om tilbagetagelse af udtjente produkter.

I USA eksporteres store mængder elektronikskrot til lande i Asien og Afrika, hvor det enten dumpes på tilfældigt oprettede lossepladser, eller oparbejdes minimalt under alvorlige menneskelige og miljømæssige forhold, ifølge Greenpeace.

I Rusland, Indien, Argentina og Thailand er man netop i gang med at forhandle fremtidig lovgivning på området.

»Ved at lade producenten være økonomisk ansvarlig for affaldshåndteringen af sine egne produkter, får virksomhederne et stærkt incitament til at designe de problematiske stoffer ud fra begyndelsen. En sådan udvikling kan give nogle kæmpe skridt fremad,« siger Erik Albertsen, Greenpeace Norden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere