Stor forskel på stråling fra mobiltelefoner

Bekymrer du dig om stråling fra mobiltelefonen, så er det tid til at tjekke mærket på din telefon. En ny undersøgelse viser nemlig, at der er stor forskel på hvor meget stråling de enkelte mobilmodeller udsender. For eksempel afgiver Philips' Genie 9000 en stråling, der er 20 gange kraftigere end Motorola's Star Tac.


Testen, som er udført af det tyske Institutt für Satelitte und Mobilkommunikation, omfatter 25 forskellige mobiltelefoner. Strålingen, som er målt ud fra den amerikanske standard, måles i SAR - en måleenhed, der er fastsat af de amerikanske sundhedsmyndigheder, men også benyttes af mobiltelefonfabrikanterne. Jo højere SAR-tallet er, jo større er mikrobølgernes påvirkning af hjernen. Det anbefales, at en mobiltelefons SAR-tal, eller strålingsværdi, ikke må overstige 2.0, men Philips' Genie 9000 har et SAR-tal på hele 2,67. De øvrige 24 telefoner ligger mellem 0,1 og 1,59 SAR.


De 25 testede mobiltelefoner er som følger. Telefoner med lavest SAR-værdi står først: Motorola Star Tac med fast antenne, Motorola Star Tac med udtrækkelig antenne, Nokia 8810, Sony CMD-C1, Ericsson I8888, Ericsson S828, Nokia 6610, Ericsson A1018s, Ericsson SH888, Trium Galaxy med udtrækkelig antenne, Motorola CD930, Panasonic EB-G520, Philips Savy, Bosch GSM 909, Nokia 3210, Trium Galaxy med fast antenne, Motorola CD920, Philios Genie 1800 med udtrækkelig antenne, Siemens C25, Philips Genie 900 med udtrækkelig antenne, Philips Genie 1800 med udtrækkelig antenne, Philios Genie 900 med udtrækkelig antenne, Motorola v3688, Bosch GSM 908 og Philips Genie 9000.


(Kilde: Digi.no)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    TIETOEVRY DENMARK A/S
    Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere