I denne uge har den tidligere tipstjeneste fået et nyt ansigt på nettet. Danskespil.dk er blevet relanceret.
Hjemmesiden havde tidligere et kraftigt brug af html-frames. Nu er den genfødt, og denne gang er der i stedet lagt vægt på Flash. Danske Spil har brugt Adobes Flash-framework Flex.
Men hvorfor har Danske Spil valgt en teknologi, som i øjeblikket kritiseres for at være strømslugende, og som ikke kan anvendes på mange mobiltelefoner.
”Vi sælger jo oplevelser og underholdning, og i den kontekst giver Flash os nogle muligheder, som html ikke kan,” siger Thomas Klindt onlinemarkedschef hos Danske Spil.
”Men hvis vi skulle bygge hjemmesiden om et år, havde vi nok brugt HTML5. Men det kan vi ikke vente på. Desuden sidder mange af vores brugere på gamle versioner af Internet Explorer, så dem kan vi ikke bare servere HTML5 til”.
Men Flash er jo typisk forbundet med multimedieindhold – video og avanceret grafik. Er det relevant for jer?
”Vi har mange ting, der drager nytte af Flash. For eksempel Racing Live hvor man kan se live transmissioner af hestevæddeløb. Vi tilbyder også mange videoindslag med anbefalinger fra vores oddssættere, og optagelser fra træningsbaner,” forklarer Thomas Klindt.
Stadig mobile indgange
Selv om den Flash-baserede hjemmeside holder mange mobile brugere fra at se den, så er Danske Spil ikke helt uden en mobiladgang.
Mobilsiden mobil.danskespil.dk har eksisteret i et stykke tid. Den giver dog kun adgang til et begrænset udvalg af funktionerne på hjemmesiden. Danske Spil har ligeledes applikationer til iPhone og Android, men de har også begrænsede muligheder.
”99 procent af vores omsætning kommer i øjeblikket via Danskespil.dk. Men det, forventer vi, vil ændre sig meget hurtigt. For smartphones spreder sig jo som en steppebrand i både Danmark og resten af verden. Så vi vil nok have en parallel webudvikling dedikeret til smartphones,” siger Thomas Klindt.
Farvel til frames
Den nu skrottede hjemmeside stammer helt tilbage fra årtusindeskiftet. Den var bygget i frames og var derfor ikke optimal tilgængelig i andre browsere end Microsofts. Det har der været fokus på at gøre noget ved i Danskespil.dk anno 2010.
”Vi understøtter langt flere browsere nu. Vi skal forsøge at ramme så bredt som muligt, men man vil nok kunne finde en Mozilla-version på en linux-platform, som vi ikke understøtter. Men vi skal også kunne forsvare at bruge de ekstra ressourcer på at nå ud på alle platforme,” siger Thomas Klindt.
En anden ting, der har været i fokus i relanceringen, er usability.
”Vi har været meget fokuseret på usability. Tidligere havde nye kunder meget svært ved at tilmelde sig. Ikke mindste fordi de skulle gennem otte trin for at oprette sig. Det er der også ændret på nu.”
Danskespil.dk er ikke medlem af FDIM, men Thomas Klindt anslår, at de 500.000 registrerede brugere kan give Danske Spil en placering i top 50 på FDIMs liste over de mest besøgte danske sider.