Uventet stort overskud til dansk it-selskab

Det danske softwareselskab Simcorp tog fusen på aktiemarkedet, da selskabet fordoblede overskuddet i 2. kvartal. Aktieanalytikerne frygtede en markant nedjustering.

Softwarehuset Simcorp topper listen over de mest stigende aktier på Københavns Fondsbørs fredag. Kursen er steget mere end fire procent, efter, at selskabet kunne meddele om et stærkt første halvår, der indfriede selskabets forventninger.

»Det er en meget positiv overraskelse. Selv om Simcorp ikke har fået så mange nye ordrer, har selskabet formået at få utroligt mange såkaldte add-on-ordrer fra eksisterende kunder,« forklarer aktieanalytiker Johannes Møller fra GP Børs til IT-avisen ComON.

I alt solgte Simcorp nye licenser for næsten 59 millioner kroner, mens GP Børs kun havde forventet 25 millioner kroner.

Fordoblede overskud
Simcorp trak et overskud før skat hjem på hele 32 millioner kroner i andet kvartal. Det var otte gange så meget som GP Børs havde forventet, og samtidig mere end dobbelt så meget som Simcorp tjente i samme periode sidste år.

I alt steg omsætningen 20 millioner kroner målt i forhold til 2. kvartal 2003 og endte på 150 millioner kroner. Væksten kommer især fra Benelux-landene, hvor Simcorp i det forgange kvartal solgte for 35,4 millioner kroner mod blot 6,1 for et år siden.

For hele året forventer Simcorp en omsætning på mindst 567 millioner kroner, samt et overskud på mindst 12 procent - svarende til 68 millioner kroner.

Laveste ordrebeholdning i halvandet år
Midt i de positive nyheder fra Simcorp, står der dog også et par tidsler, som skæmmer fremtidsudsigterne for selskabet, pointerer Johannes Møller.

»Ordrebeholdningen er på det laveste niveau i seks kvartaler, og det er trods den positive overraskelse et tydeligt tegn på, at Simcorp kan blive presset, hvis ikke der hentes en ny mængde ordrer i hus. Den store ordreindgang, som selskabets havde i 4. kvartal 2003 er efterhånden ved at være opbrugt,« forklarer Johannes Møller.

Ved udgangen af 2. kvartal havde Simcorp ordrer i bogen til en værdi af 110 millioner kroner, hvilket er 23 millioner lavere end ved udgangen af første kvartal 2004.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere