ComONs pakkekalender #5: Lav dine egne feeds

<font COLOR="#FF0000">5. december:</FONT>Hjemmesiden PonyFish giver dig mulighed for at lave dine egne feeds. Det er især brugbart, hvis du har en favorit-side, hvor der ikke er tilknyttet et rss-feed.

RSS-feeds er en skøn opfindelse. I stedet for at tjekke favorit-hjemmesiderne med jævne mellemrum kan man nu blive opdateret, når der sker noget nyt på siderne.

Desværre har ikke alle hjemmesider taget feeds til sig, og det er her, tjenesten Ponyfish kommer ind i billedet. Den giver nemlig brugeren mulighed for at tage kontrol over tilgangen til siden og selv lave de feeds, man mangler.

Fremgangsmåden er simpel. Man går ind på Ponyfish.com og vælger at lave et nyt feed. Her indtaster man så adressen på den hjemmeside, man ønsker at lave et nyt RSS-feed til. Herefter fortæller Ponyfish,, om der eksisterer feeds i forvejen.

Herefter vælger du det indhold på siden, som du vil have med i dit feed og til sidst vælger du navn og beskrivelse. Når det er gjort, har du et fungerende rss-feed, som kan bruges i enhver feed-reader.

Desværre er Ponyfish ikke lige anvendelig på alle typer hjemmesider. ComON har haft held med at lave gode feeds på en række hjemmesider, men har samtidig også stødt på flere sider, hvor Ponyfish ikke har kunne hjælpe.

Ponyfish er som udgangspunkt gratis og det er heller ikke nødvendigt at registrere sig som bruger. Det er dog en god ide, for hvis man ikke registrerer sig, bliver dit feed kun opdateret hver 8. time. Som registreret bruger sker det hver 4. time. Hvis du ønsker et feed, der opdateres oftere, kræver det betaling.

Hvis ikke Ponyfish er løsningen på lige præcis dit problem, findes der også flere muligheder for at opsætte dit eget RSS-feed. En af dem Feed43.com. Tjenesten er dog pt. nede og kræver iøvrigt også, at man registrerer sig som bruger.

_

Frem til juleaften fylder ComON din digitale julesok med tips og tricks i et forsøg på at gøre din dagligdag på nettet lidt lettere - og ikke mindst sjovere.

I bestræbelserne på at finde de bedste tip til årets pakkekalender vil vi selvfølgelig gerne høre fra dig. Har du et tip, et link eller et gratis program, som vi andre skal høre om? Send dit fif via "Tip & Kontakt" i fanebladet eller direkte til kvj(snabela)ncom.dk.

Har du kommentarer eller alternativer til dagens tip, håber vi at høre fra dig i forummet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere