224 millioner solgte mobiltelefoner

Salget af mobiltelefoner steg på verdensplan med 23,8 procent i første kvartal 2006. Analysevirksomheden Gartner forudser et salg på totalt 960 millioner i 2006.

Ifølge analysefirmaet Gartner er salget af mobiltelefoner steget med 23,8 procent til 224 millioner solgte enheder i første kvartal af 2006 sammenlignet med samme periode året før.

Derfor forventer Gartner et totalt salg på 960 millioner mobilenheder i 2006 på verdensplan. Specielt Asien aftager flere mobiletelefoner end tidligere.

»Mens salget af mobiltelefoner i modne markeder som Vesteuropa og USA næsten ikke viste tegn på nedgang, var det et stærkere salg i Asien/Stillehavsområdet, som viste en positiv start på 2006,« siger analysechef i Gartner, Carolina Milanesi.

Vest- og Østeuropa, Mellemøsten og Afrika købte flest Nokia-modeller, det amerikanske kontinent flest fra Motorola. 54,3 procent af det samlede salg i første kvartal var da også fra disse to og største udbydere, Nokia og Motorola.

I Vesteuropa solgtes 41,1 millioner mobiltelefoner, en stigning på 12 procent fra samme periode 2005. I Østeuropa, Mellemøsten og Afrika nåede salget en stigning på 30 procent til 41,3 millioner. Specielt udvidelsen af nye markeder som i Nigeria, Rusland og Ukraine trækker salget op, mens Kunder i Polen, Sydafrika og Tyrkiet skiftede en stor del af sin mobiltelefonpark ud. Usa og Canada gik samlet 16 procent frem til næste 40 millioner enheder solgt, men Asien/Stillehavsområdet gik hele 36 procent frem med et salg på 64,4 millioner mobiltelefoner på 3 måneder af 2006.

Nokia endte i første kvartal op med en markedsandel på 34 procent med 76 millioner solgte mobiltelefoner, Motorola på 20.3 procent med 45,5 millioner, Samsung på 12,5 med 28 millioner solgte, LG 6,5 procent, Sony Ericsson 6,1 og BenQMobile (Herunder Siemens) med 3,5 procent. Andre og mindre kendte mærker udgør samlet 17 procent af verdensmakedet med 14 millioner telefoner. I Japan steg salget 6 procent til 12,6 millioner solgte mobilenheder.

Læs mere om Gartners undersøgelse: www.gartner.com., ved at følge linket: Market Share: Mobile Terminals, Worldwide, 1Q06




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere