Disney og Microsoft går sammen om digital underholdning

Efter bruddet med Apple-chef Steve Jobs har Disney-koncernen indgået en alliance med Microsoft.

Disney har indholdet og Microsoft har teknologien - sådan kan man beskrive ægteskabet mellem mediekoncernen og softwaregiganten. De to selskaber har fundet sammen om udvikling og levering af film, musik og andre medie-tjenester over nettet.

Microsoft skal blandt andet levere teknologi til kopibeskyttelse, mens Disney står klart med indholdet, film og musik, der skal sælges over nettet.

Aftalen betyder at Disney får en fuld licens til Microsofts Windows Media Digital Rights Management-software, som skal forhindre uretmæssig piratkopiering. Disney skal også bruge Microsofts video-teknologi, som understøtter en højere opløsning end det almindelige dvd-format.

På Comdex-messen i sidste måned fremviste Bill Gates en ny version af firmaets Media Center, der skal fungere som et centralt knudepunkt i hjemmet, og samle musik, film og billeder, som kan overføres til pc'en eller betragtes på tv-skærmen.

Microsoft vil nu sammen med Disney udvikle teknologi til levering af digitale medier fra den centrale boks til forskellige stationære og mobile apparater i hjemmet.

Den nye alliance bliver offentliggjort kort tid efter, at produktionsselskabet Pixar har opsagt sin distributions-aftale med Disney.

Steve Jobs, direktør for Apple Computer og Pixar, rettede efter bruddet et skarpt angreb mod Disney og henviste til, at selskabet trods sit kendte navn ikke har formået at trække folk i biografen.

Microsoft har allerede indgået en lignende alliance med Time Warner-koncernen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere