Pirat dømt til at bruge Windows

En dømt filmpirat i USA klager over en urimelig hård straf. Han er tvunget til at skifte fra Linux til Windows.

Sidste år blev amerikanske Scott McCausland dømt i en opsigtsvækkende retssag om copyright-krænkelse. Den 24-årige havde uploadet en kopi af filmen »Star Wars: Revenge of the Sith« få dage inden filmens officielle biografpremiere, og det blev takseret til en straf på fem måneders fængsel og yderligere fem måneder med en elektronisk fodlænke.

Scott McCausland erklærede sig skyldig i anklagerne og accepterede straffen - indtil nu. Den 17. juli i år fik han monteret den elektroniske fodlænke, som han skal bære frem til december. Men myndighederne ønsker ikke blot at følge hans fysiske bevægelser. De vil også overvåge hans færden online.

Derfor skal den dømte installere et særligt program på sin computer, så politiet kan følge med i, hvilke sites han besøger på nettet. Scott McCausland har ikke noget problem med den elektroniske overvågning. Men programmet kører kun under Windows, og McCausland er en inkarneret Linux-bruger.

Han står dermed overfor valget mellem at skifte til Windows eller helt undlade at bruge sin computer indtil december. Og den straf er for hård, mener den dømte pirat, som nu vil gøre indsigelse mod kravet om at skifte til Windows.

»Jeg har ikke noget imod, at de skal overvåge mig, men jeg er utilfreds med, at jeg skal ændre hele mit liv (et nyt operativsystem med nye programmer) og tvinges til at købe software på et tidspunkt, hvor jeg er uden arbejde og uden chance for at finde arbejde efter dommen,« siger McCausland til internet-tjenesten TorrentFreak.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere