Dårligt webdesign hæver dit blodtryk

Hvis du ofte bliver frustreret og arrig over langsomme hjemmesider, så er du ikke den eneste.

Hvordan reagerer internet-brugere på langsomme websider med uoverskuelig navigation og irriterende pop-up-vinduer? Britiske forskere fra Social Issues Research Center (SIRC) har udsat 2.500 testpersoner for et rædselskabinet af kiksede hjemmesider og konstaterer nu, at dårligt webdesign faktisk kan være skadeligt for dit helbred.

Blandt symptomerne på det såkaldte »Mouse Rage Syndrome« er forhøjet blodtryk, svedeture og vredesudbrud, der kan få nogle brugere til at smide med musen eller skrige af frustration.

Alle internet-brugere kender problemet; det tager en evighed at hente websiden, mens indholdet drypper gennem bit for bit, det er umuligt at finde rundt i indholdet, og skærmen eksploderer i farverige pop-up-vinduer.

»Brugerne ønsker sig, at alle websider skal have den samme hastighed, funktionalitet og præcision som Google - og det skal være nu!,« hedder det i rapporten fra SIRC.

Testpersonerne blev først præsenteret for en »perfekt« hjemmeside, der var overskuelig og hurtig. Derefter skulle de kæmpe sig gennem en række sites med »skør« grafik og lange load-tider.

En lille del af testpersonerne forholdt sig roligt, mens resten begyndte at vise tegn på stress. Tænderne blev bidt sammen og ansigtsmusklerne fortrak sig i en grimasse.

Og forskerne konstaterer ikke helt overraskende, at brugernes koncentration lider under dette.

Rapporten er bestilt af det britiske hosting-firma Rachspace, der bruger anledningen til at opfordre hjemmeside-ejere til at bruge et enkelt og overskueligt design med fokus på hastighed og tilgængelighed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere