Dansk softwarefirma sælger over en million licenser

Pæne tocifrede vækstrater år for år og 22 medarbejdere, der i år skaber et overskud (før skat) på over 25 mio. kroner. Det er bestemt ikke hverdagskost - selv ikke i den danske softwarebranche, der ellers soler sig i succeshistorier i disse år.


En af de mere ukendte succeshistorier er Danware Data A/S, der netop er flyttet ind i et nyt domicil i Birkerød. Den privatejede virksomhed har siden 1987 udviklet og solgt et af de mest populære fjernbetjeningsprogrammer til pc'er, NetOp Remote Control. Programmet har i dag en dominerende position på det danske marked, og NetOp Remote Control sælges i en lang række lande verden over - med USA som det største.


"For virksomheder med en egen IT-afdeling er der mange penge at spare ved at benytte fjernbetjening af pc'er. Med NetOp software kan man via netværket eller Internet koble sig op til en anden computer, se skærmen og kontrollere dens tastatur og mus. Man kan sende eller modtage filer og
sågar snakke med brugeren via pc'ens mikrofon og højttaler," forklarer adm. direktør Jens Mikkelsen, Danware Data.


Sammen med kollegaen Peter Grøndahl stiftede Jens Mikkelsen Danware tilbage i 1981. Dengang udviklede firmaet en relationel database for distribuerede systemer, som takket være sin høje hastighed og fejltolerance hurtigt blev
populær i forbindelse med online handel med aktier og obligationer.


Handelssystemer er fortsat hovedaktiviteten i søsterselskabet Danware Systems. NetOp Remote Control kom til i 1987 og har siden 1992 været hovedproduktet i Danware Data. NetOp blev skabt, fordi Danwares programmører var dødtrætte af at skulle rejse sig fra deres kontorstol og
genstarte deres servere manuelt gang på gang. En idérig programmør fandt så på at skrive et lille program, der lod ham se serverens skærm og foretage genstart direkte fra hans arbejdsstation.


At NetOp også kunne bruges af andre blev hurtig klart. I dag har Danware Data solgt mere end én million licenser verden over, og virksomheden er blevet et særdeles profitabelt firma. I 1998 nåede Danware Datas 17 ansatte
et overskud før skat på ca. 14 mio. kr - et resultat, der bliver øget med over 80 pct. til mere end 25 mio. kr. i år. Omsætningen oplyser Danware Data ikke af konkurrencemæssige grunde.


NetOp anvendes i dag af virksomheder og organisationer verden over. I Danmark er Ericsson og Danfoss blandt de store kunder. I Norge benyttes NetOp bl.a. til fjernstyring af olieplatformes computere, mens det i en række andre lande især er finanssektoren og forsikringsselskaber, der har set fordelene i at anvende NetOp.


"Vi ser meget fortrøstningsfuldt på fremtiden. Vi er selvfinansierende og kan derfor udvide vores aktiviteter i den rytme, der passer os bedst. I år har vi solgt NetOp produkter i mere end 40 lande med størstedelen af vores
omsætning i USA og Europa. Derfor har vi valgt i den kommende tid at øge vores fokus på områder som Fjernøsten og Sydamerika. På produktsiden vil vi selvfølgelig understøtte Windows 2000, Terminal Server løsninger og fortsat satse på Internet," siger adm. direktør Jens Mikkelsen.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Brother Nordic A/S
    Import og engroshandel med kontormaskiner.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

    På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

    04. september 2024 | Læs mere


    Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

    For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere