Danmark er for alvor kommet på Internet, men Nettets mange muligheder udnyttes langt fra optimalt. Det er de to overordnede ting, der slås fast i rapporten Det Digitale Danmark, der offentliggøres i dag.
Virksomheder, organisationer, det offentlige og det private erhvervsliv glemmer kunderne og går dermed glip af den store gevinst. Virksomheder er ikke kommet i gang med e-handel, myndighederne er ikke kommet i gang med den elektroniske borgerservice og uddannelsesinstitutionerne har endnu ikke inddraget IT i undervisningen.
Bengt-Åke Lundvall, professor i økonomi ved Aalborg Universitet, udtaler til Jyllands-Posten, at Danmark på nuværende tidspunkt slet ikke har hentet IT-gevinsten hjem. Tværtimod har undersøgelser vist, at manglen på inddragelse af brugeren i det danske IT-landskab snarere har en negativ effekt på produktiviteten.
På trods af IT-Danmarks problemer med at komme ud af starthullerne forudser både regering og økonomer, at gevinsten ved de senere års milliardinvesteringer i informationsteknologi vil kunne hentes hjem i løbet af få år. Bengt-Åke Lundvall spår, at danskernes velstand vil kunne øges med yderligere en procent, hvis erhvervslivet og den årlige sektor udnytter informationsteknologien bedre.
Også forskningsminister Birte Weiss ser positiv på IT-udviklingen. Hun mener dog, at to forhold skal sikre gevinsten: Den elektroniske underskrift (læs mere i nedenstående artikel) og øget fokus på udnyttelsen af informationsteknologien.
Den 9. december fremlægger Birte Weiss regeringens strategiplan, der bygger på rapporten "Det Digitale Danmark", der offentliggøres i dag.
(Kilde: Jyllands-Posten)