Bliv klogere på forskning og teknologi til Kulturnatten

ComON guider dig til de mest spændende arrangementer om videnskab og teknologi i Kulturnatten.

På den sidste fredag inden skolernes efterårsferie er der traditionen tro mulighed for at kigge inden for hos mange ministerier, universiteter og museer under Kulturnatten i København. "Kultur" skal ikke tages alt for bogstaveligt – for det handler ikke kun om kirker, teater og sang. Der er også mange begivenheder for alle dem, som er interesseret i videnskab og teknologi.

ComON giver dig her en guide til et lille udvalg af de mest interessante arrangementer for it-folket. Det komplette program for kulturnatten findes på kulturnatten.dk.

Besøg Videnskabsministeriet

Hos Videnskabsministeriet er der åben hus fra kl. 18, hvor ministeren åbner arrangementet. Der bydes forskeroplæg om alt fra læringsstile til sushi, paneldebat om børns sikkerhed på nettet og interaktivt familieteater om skabelseshistorien. Man kan også få en snak med ministeriets medarbejdere om blandt andet uddannelsesmuligheder i udlandet, fremtidens universiteter, rumforskning og grøn teknologi. Der er gratis adgang fra 18-22 og der skulle være noget at hente for alle aldersgrupper.

Hør om Mars og sorte huller hos Niels Bohr Instituttet

Niels Bohr Institutet inviterer til videnskabelige workshops, foredrag, rundvisninger og et temarum om Mars. Der er blandt andet foredrag om stjernestøv og meteoritter, strengteori, universets begyndelse og den nyeste iskerneforskning på Grønland. Det er også muligt at komme på rundvisning i instituttets dybfryser. Her bliver is, der er op til 130.000 år gammel, opbevaret ved minus 27 grader C.

IT-universitetet inviterer på computerspil

På kulturnatten inviterer IT-Universitetet indenfor i deres bygning tegnet af Henning Larsens tegnestue. Der vil være forskningspræsentationer og rundvisninger, herunder muligheden for at prøve de studerendes egne computerspil. Der er også foredrag om it i en social sammenhæng. Der er åben fra 18-24.

Horror i computerspil

På Københavns Universitets Humanistiske Fakultet er der foredrag om gys i computerspil kl. 19.00 ved computerspilsekspert Anne Mette Thorhauge. Gyserspillet trækker på en lang tradition for gyserfiktion, men føjer også nye elementer til genren i form af deres gameplay. Foredraget vil handle om, hvordan gyserspillet ved hjælp af lyd, billeder og spilmekanikker skræmmer livet af sin spiller. Der vil blive vist eksempler fra centrale gyserspil som for eksempel Alone in the Dark og Resident Hill. I spillaboratoriet kan både større børn og barnlige sjæle få tilfredsstillet deres spillebehov med uhyggelige computerspil.

Prøv en skibssimulator

Hos Søværnets Officersskole kan du selv prøve at stå til søs – i en simulator med lys og lyd. I den topmoderne simulator kan du fx sejle forbi Frihedsgudinden stående på broen på søværnets nyeste og største krigsskib.
 




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere